lab5 architects plants a forest in skanska's new budapest headquarters
 

lab5 architects plants a forest in skanska's new budapest headquarters

LAB5’s office for a swedish real estate developer skanska is an open space with no partitions but plants in budapest. due to the way the architects arranged the furnishing and layout, there is no disturbingly over-sight of the total office area.

lab5 architects plants a forest in skanska's new budapest headquarters
all images courtesy of zsolt batár unless stated otherwise

 

 

thanks to the fact that skanska’s office is in a building developed and built by the company itself, LAB5 shows the original surfaces of the structure — the rough concrete ceiling becomes an elegant part of the interior. wanting to create a lively office with no walls limiting the sense of free space, the architects planted a forest spreading all over the room and dividing the working areas.

lab5 architects plants a forest in skanska's new budapest headquarters

 

 

the heart of the office is a glazed meeting room which can be used for discussions and presentations held on a weekly basis. meanwhile — due to the company’s philosophy to let the colleagues freely choose a different place to work every day — when the room is free from the meetings, the team members can use it as a non-traditional working area.

lab5 architects plants a forest in skanska's new budapest headquarters
meeting room

lab5 architects plants a forest in skanska's new budapest headquarters
entrance

lab5 architects plants a forest in skanska's new budapest headquarters

lab5 architects plants a forest in skanska's new budapest headquarters

lab5 architects plants a forest in skanska's new budapest headquarters

lab5 architects plants a forest in skanska's new budapest headquarters

lab5 architects plants a forest in skanska's new budapest headquarters

lab5 architects plants a forest in skanska's new budapest headquarters
general office area

lab5 architects plants a forest in skanska's new budapest headquarters

lab5 architects plants a forest in skanska's new budapest headquarters
image © victor pérez sánchez

 

project info:

 

client: skanska

location: hungary, budapest, váci út nordic 

area: 480 m2

date: 2016-2017

realized: july 2017

design by LAB5 architects: linda erdélyi, andrás dobos, balázs korényi, virág anna gáspár, judit nyerges, rebeka sipos, zoltán szegedi

execution drawings: value4real

photos: zsolt batár

 

designboom has received this project from our ‘DIY submissions‘ feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

 

edited by: maria erman | designboom

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
508,141 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine