lagranja instills an upbeat playfulness to 'gravity' high tech hub in hong kong
 

lagranja instills an upbeat playfulness to 'gravity' high tech hub in hong kong

gravity by multidisciplinary design studio lagranja is a 33-story office hub for tech start-ups located in an industrial area of hong kong. the project’s parking area, lobby, lifts, and washrooms have been instilled with an upbeat playfulness, combined with polished concrete floors, metal finishes, and illustrated surfaces, that give an overall impression of being inside a giant spaceship ‘on a journey to planet fun’.

 lagranja instills upbeat playfulness to 'gravity' high tech hub in hong kongall images courtesy of lagranja design

 

 

the initial brief given to lagranja by the developer hip shing hing (HSH), was to create the façade of the building, along with the cubicle offices (or ‘units’), common areas and all interior treatments. though the façade remained in project stage due to local construction laws, the building has been designed as a stacked tower of modules baring futuristic LED signage (with graphics by mario eskenazi), steering the form, IDs and industrial functionality of the units, which have been left bare so that each tenant can adapt them to their needs.

 lagranja instills upbeat playfulness to 'gravity' high tech hub in hong kong

 

 

the studio invited barcelona-based artist javier royo to design the interior graphics, which include bicycles, whales, rockets and even tooth brushes, composing a fantasy world that sits between the handmade and digital, the high and low tech. the tones of the painted surfaces change from one floor to the next, ranging from turquoise to ice-green to add a spatial illusion to the confined, narrow layouts. shiny steel surfaces, mirror-like textured ceilings (which conceal electrical and plumbing installations) add further depth and the sensation of being suspended in time and space.

 lagranja instills upbeat playfulness to 'gravity' high tech hub in hong kong

 

 

gerard sanmarti and gabriele schiavon, co-founders of lagranja, say that this project was driven by the city’s social, cultural and architectural character. ‘we are always aiming to contextualize our projects,’ mentions sanmarti. ‘in the case of gravity, we think that it could have only been designed for hong kong; a daring, incredibly dense city, but one that can often lack a human touch.’

lagranja instills an upbeat playfulness to 'gravity' high tech hub in hong kong

lagranja instills an upbeat playfulness to 'gravity' high tech hub in hong kong

lagranja instills an upbeat playfulness to 'gravity' high tech hub in hong kong

lagranja instills an upbeat playfulness to 'gravity' high tech hub in hong kong

 

lagranja instills an upbeat playfulness to 'gravity' high tech hub in hong kong

 

lagranja instills an upbeat playfulness to 'gravity' high tech hub in hong kong lagranja instills an upbeat playfulness to 'gravity' high tech hub in hong kong

lagranja instills an upbeat playfulness to 'gravity' high tech hub in hong kong

 

 

 

project info:

 

name: gravity

architect: lagranja design

client: hip shing hong group

location: 27-29 hing yip street, kwun tong, hong kong

usable surface: 10.296 m2

graphics: javier royo, mario eskenazi, lagranja design

 

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
505,979 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine