LENS°ASS architecten: rabbit hole
 
LENS°ASS architecten: rabbit hole
feb 22, 2012

LENS°ASS architecten: rabbit hole

‘rabbit hole’ by LENS’ASS architecten in pajottenland, belgium all images courtesy LENS’ASS architecten

belgian practice LENS°ASS architecten has completed ‘rabbit hole’, a private single-family dwelling and veterinary clinic in pajottenland, belgium. featuring a masoned brick tunnel that extends from the street, the design links together and brings order to a cluster of existing buildings while encircling a private outdoor yard at its center.

LENS°ASS architecten: rabbit hole street view

serving as the primary access point from the street, the narrow tunnel is humble and unassuming in presence, continuing on the material palette of the circumscribing brick fence. a subtle turn in the passageway blocks direct views into the yard, providing a level of privacy as well as a dynamic approach. the enclosed outdoor area spatially connects together the dwelling with the adjacent veterinary practice while offering a buffer zone between programs. 

LENS°ASS architecten: rabbit hole brickwork

focusing on framing views of the sloping landscape, windows of varying sizes are placed strategically to face the surrounding farmland and 17th-century gaasbeek castle in the distance. roughly carved wooden beams and posts are left exposed to maintain a rural atmosphere within. barn-style doors over windows and openings lend a modernized farmhouse aesthetic to the exterior.

LENS°ASS architecten: rabbit hole view into house from private yard

LENS°ASS architecten: rabbit hole interior view

LENS°ASS architecten: rabbit hole view from dining space

LENS°ASS architecten: rabbit hole brickwork in floors and ceiling

LENS°ASS architecten: rabbit hole double-height ceiling

LENS°ASS architecten: rabbit hole bathroom

LENS°ASS architecten: rabbit hole

LENS°ASS architecten: rabbit holefrom tunnel

LENS°ASS architecten: rabbit hole night view

  • really intresting.
    I love the combinations you did.

    Niovi
  • Mola

    Eva
  • nice!
    such a pitty that there is no floor plans!

    juliano
  • Some of the most interesting images are missing… The roof of the tunnel and the garage door are also made out of bricks. Some pretty nice details in this project!

    Thomas V.
  • That is a lot of bricks!!! I like it, however the brick on the floor (7th picture on the right) seems really impractical. The brick is laid sideways..that would hurt my feet.

    Jared
  • very elegant! congratulations!

    peter
  • elegant and restrained – very Flemish

    dbkii
  • congratulations, what a beautifull mix of material, texture and volumes

    kooten

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
507,293 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine