liang architecture's studio in china combines concrete and metal with greenery
 

liang architecture's studio in china combines concrete and metal with greenery

in hangzhou, china, liang architecture has designed and built their own workspace. the new studio breaks with traditional offices and working methods to create a tailor-made space that affords flexibility and possibility. the resulting design focuses on the simplicity of the building and the purity of materials to characterize the contemporary aesthetic of the interior. 

liang architecture's studio in china combines concrete and metal with greenery designboom

all images courtesy of liang architecture

 

 

when explaining how they formed the studio, liang architecture describes it as being ‘created by objects, which are the foundation of both the functional requirements and the layers of the space’. the working environment is open, allowing staff more communication both ‘spiritually and verbally’.

liang architecture's studio in china combines concrete and metal with greenery designboom

 

 

the surfaces of the space and the furniture pieces are composed of steel, aluminum, stone, glass, and concrete materials. the toughness of these materials intends to represent the architecture studio’s strong philosophy, while the softness, which is peppered throughout, reflects the individual characters of the staff. in contrast to the grey concrete and metals, elements of greenery pop up in unexpected places, bringing a much-needed touch of nature.

liang architecture's studio in china combines concrete and metal with greenery designboom

 

 

the purity of building materials creates an exposed and honest architectural expression, which will serve to inspire the company’s projects over time.”liang’ is one chinese character in the name of our founder that represents him and his team. ‘architecture’ is because we like the temperament of architecture and our way of thinking is related to architecture. we hope to use some part of the architecture ideology to build space, and then we have this name – liang architecture.

liang architecture's studio in china combines concrete and metal with greenery designboom

liang architecture's studio in china combines concrete and metal with greenery designboom

liang architecture's studio in china combines concrete and metal with greenery designboom

liang architecture's studio in china combines concrete and metal with greenery designboom

liang architecture's studio in china combines concrete and metal with greenery designboom

liang architecture's studio in china combines concrete and metal with greenery designboom

liang architecture's studio in china combines concrete and metal with greenery designboom

liang architecture's studio in china combines concrete and metal with greenery designboom

 

 

project info:

 

project name: liang interior architecture studio

location: block 11-b, yunhe tiandi culture and art park, no. 480 xiaohe road, hangzhou, zhejiang, china

architecture firm: liang interior architecture studio

chief designer: xu liang

design team: zhou zesi

area: 1722 ft2 (160 m2)

cost: $70,000

completion: 2017

 

designboom has received this project from our ‘DIY submissions‘ feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

 

edited by: lynne myers | designboom

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
508,135 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine