on a cliff face limestone gallery nestles into shangri-la's haiwei canyon
 

on a cliff face limestone gallery nestles into shangri-la's haiwei canyon

suspended upon a mountain top one hundred meters above ground, limestone gallery finds its home upon the haiwei canyon in shangri-la, china. with jagged rocks, uneven ground and tricky terrain only a few hurdles tackled by architectural studio, 3andwich design; a satisfying challenge, a determined team and a beautiful landscape conquer as the obvious solutions.

limestone gallery 3andwich design haiwei canyon designboom
limestone gallery upon the haiwei canyon, captured at dawn

 

 

thanks to the unique context of karst’s geology, the ‘haiwei’ canyon has become a paradise for outdoor sport enthusiasts, the purpose of the architects brief. a hub for rock climbers, limestone gallery is located on the palisade of ‘haiwei’ north, from where you can see the whole canyon, the river, the pit and tourists’ center, which has also been designed by 3andwich design in partnership with he wei studio, all in one view.

limestone gallery 3andwich design haiwei canyon designboom
limestone gallery in dusk

 

 

at 800 square meters limestone gallery comprises of two floors, including the exhibition, conference and service area. a rooftop is used for sightseeing and the very bottom floor is designed as an outdoor lounge space. the facade of the gallery is designed with a curved glass wall, creating magnificent panoramic view of the haiwei canyon for its’ users.

limestone gallery 3andwich design haiwei canyon designboom
the sightseeing platform of limestone gallery

 

 

the complicated condition of the site made it essential for the team to intricately measure the site and schematic design to work out the final floor plan. with a wide variation in topography and existence of unstable giant rocks, has resulted in the shape of the building resembling a non-symmetrical crescent. because of this the studio employed the help of local labors to do a large portion of the construction work, such as site levelling and large size material transporting.

limestone gallery 3andwich design haiwei canyon designboom
view from the foot of the mountain

 

 

the glass texture chosen by 3andwich helps communicate limestone gallery’s context, by using transparency to make contrast with the solid mountains. in certain views the reflection of the glass conceals the building behind a mirroring of the landscape, a sophistication accentuated by the lack of bumps or obvious volume changes on the periphery. ‘we believe that no man-made pieces are not comparable with the magic of nature, who ‘designed’ great mountain, river and special landscapes‘, 3andwich comment. ‘thus, the best way of communication is to be modest, using the simplicity of architecture to reflect the complexity of nature’.

limestone gallery 3andwich design haiwei canyon designboom
a satellite view of limestone gallery in the dawn

 

limestone gallery 3andwich design haiwei canyon designboom
a wide variation in topography and existence of unstable giant rocks results in the shape of the building resembling a non-symmetrical crescent

 


a glass facade faces the vast expanse of the mountain

 

limestone gallery 3andwich design haiwei canyon designboom
at 800 square meters limestone gallery comprises of two floors, including the exhibition, conference and service area

 

limestone gallery 3andwich design haiwei canyon designboom
the lounge area located within limestone gallery frames scenic views

 

limestone gallery 3andwich design haiwei canyon designboom
limestone gallery captured at dawn upon the vast expanse of the area

 

limestone gallery 3andwich design haiwei canyon designboom
explorers trek across the bridge on the haiwai canyon

 

limestone gallery 3andwich design haiwei canyon designboom
via ferrata to limestone gallery

 

project name: limestone gallery
location: dushan town, anlong county, southwest guizhou autonomous prefecture, guizhou province
client: anlong heyun tourism and cultural development co.,ltd design
company: 3andwich design / he wei studio
principal architect: he wei
design team: chen long, mi jian, sun qi, zhao zhuoran, song ke, wu qiancheng, wu zhou, li wan
consultant: nie jian, wang bin
document consultant: lv xiaoyan
building area: 1350 sqm
period of design: may 2016 – sept 2016
period of construction: aug 2016 – jul 2017
resident engineer: jin leizhu, he xiugen
cooperation company: mountain journey (china) co., ltd.
interior construction drawing: hongshang design
interior furnishing: tymj home furnishing
photographer: jin weiqi, li xiang, wang yong, li tengye

 

    have something to add? share your thoughts in our comments section below.
    all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

    comments policy
    LOG IN
    designboom's comment policy guidelines
    generally speaking, if we publish something, it's because we're genuinely interested in the subject. we hope you'll share this interest and if you know even more about it, please share! our goal in the discussion threads is to have good conversation and we prefer constructive opinions. we and our readers have fun with entertaining ones. designboom welcomes alerts about typos, incorrect names, and the like.
    the correction is at the discretion of the post editor and may not happen immediately.

    what if you disagree with what we or another commenter has to say?
    let's hear it! but please understand that offensive, inappropriate, or just plain annoying comments may be deleted or shortened.

    - please do not make racist, sexist, anti-semitic, homophobic or otherwise offensive comments.
    - please don't personally insult the writers or your fellow commenters.
    - please avoid using offensive words, replacing a few letters with asterisks is not a valid workaround.
    - please don't include your website or e-mail address in your comments for the purpose of self-promotion.
    - please respect jury verdicts and do not discuss offensively on the competition results
    (there is only one fist prize, and designboom usually asks renown professionals to help us to promote talent.
    in addition to the awarded designs, we do feel that almost all deserve our attention, that is why we publish
    the best 100-200 entries too.)

    a link is allowed in comments as long as they add value in the form of information, images, humor, etc. (links to the front page of your personal blog or website are not okay). unwelcome links (to commercial products or services of others, offensive material etc. ) will be redacted. and, ... yes, spam gets banned. no, we do not post fake comments.

    PRODUCT LIBRARY

    a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

    architecture news

    ×
    keep up with our daily and weekly stories
    491,123 subscribers
    - see sample
    - see sample