linehouse creates a curved stainless steel installation for ALL SH store in shanghai
 

linehouse creates a curved stainless steel installation for ALL SH store in shanghai

architecture and interior design studio linehouse has been commissioned to design the second store for streetwear retailer ALL SH in the city of shanghai, creating a completely different identity from the first shop. the twenty square meters retail store is located in a vibrant design community, displaying a large and distinct shop frontage for visitors and passersby. 

linehouse creates a curved stainless steel installation for ALL SH store in shanghai
the retail system offers an impactful facade treatment
image © jonathan leijonhufvud

 

 

responding to the urban context of the store, linehouse realizes a curved stainless steel installation which operates as a retail system on the interior, as well as a dynamic façade treatment. perforated stainless steel panels with a graphical treatment of varying punctures and patterns were inserted, shifting between the inside and outside — creating pockets of retail display either facing out onto the street or into the store. in that sense, a large curved panel creates a sweeping passage for customers to enter the store. finally, tube lights are inserted within a U channel between each panel to provide an impactful and playful lighting effect for passersby. 

linehouse creates a curved stainless steel installation for ALL SH store in shanghai
the curved installation provides a dynamic entry into the store
image © jonathan leijonhufvud

linehouse creates a curved stainless steel installation for ALL SH store in shanghai
the graphical treatment of the panels creates a strong visual identity for the store
image © jonathan leijonhufvud

linehouse creates a curved stainless steel installation for ALL SH store in shanghai
linehouse used a simple color palette that reflects the urban street quality
image © jonathan leijonhufvud

linehouse creates a curved stainless steel installation for ALL SH store in shanghai
the perforated metal panels create pockets of retail display that shift from interior to exterior
image © jonathan leijonhufvud

linehouse creates a curved stainless steel installation for ALL SH store in shanghai
the timber cashier offers a contrast to the hardness of metal finishes elsewhere
image © jonathan leijonhufvud

linehouse creates a curved stainless steel installation for ALL SH store in shanghai
detail of perforated panels with tube lighting inserted in-between
image © dirk weiblen

linehouse creates a curved stainless steel installation for ALL SH store in shanghai
at nighttime, the tube lighting and graphics create an playful lighting effect for passersby
image © dirk weiblen

linehouse creates a curved stainless steel installation for ALL SH store in shanghai
plan

linehouse creates a curved stainless steel installation for ALL SH store in shanghai
elevation

 

 

project info:

architect: linehouse
location: xingfuli, shanghai
year of completion: 2016
area: 20 sqm

 

 

designboom has received this project from our ‘DIY submissions‘ feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

 

edited by: lea zeitoun | designboom

Save

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
507,374 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine