lllab. creates a 'village within a village' for hotel resort in rural china
 

lllab. creates a 'village within a village' for hotel resort in rural china

for a site in beigou village, beijing, lllab. has designed the ‘san sa’ hotel resort for people who seek a place away from everyday life to recharge the mind, body, and spirit. built on a 2,000 m2 unused plot of land, which was originally occupied by a gas station, the project has been conceived as an ‘inclusive rural oasis.’

lllab. creates a 'village within a village' for hotel resort in rural china

all images © fernando guerra FG+SG

 

 

in respect to the site’s heritage, the project is arranged by lllab. to extend the existing spatial arrangement of the village, scattering the architectural volumes in-line with the typical plan, while combining those blocks into an integrated whole. this approach creates a spatial pattern and order that blends rather seamlessly into the local built environment. by subverting the stereotypical concept of rural tourism resorts, the design team intend to form a kind of ‘village within a village’.

lllab. creates a 'village within a village' for hotel resort in rural china

view east terrace

 

 

within this particular environment of beijing, the selection, production and transportation of building materials posed many challenges throughout construction. therefore, lllab. tried to use local materials that were authentic and readily available, without introducing ornamental or decorative elements. the old slate as the landscaped pavement, the porous red brick in the private courtyard, the stone brick joints at the building wall base, and the collocation of red brick and blue brick used for building walls, all together create a rich material palette that focuses on the architectural geometry and tranquillity of the place. 

lllab. creates a 'village within a village' for hotel resort in rural china

merging of the courtyards in the south

 

 

in addition to the humble materials, the courtyards in between the buildings also form an integral part of the design and overall atmosphere of the project. creating a kind of ‘courtyard neighborhood’, these spaces reflect those traditionally found in southern china and also provide a place to engage socially with others and the wider external environment. 

lllab. creates a 'village within a village' for hotel resort in rural china

close-up view of the space between the buildings

lllab. creates a 'village within a village' for hotel resort in rural china

overhead view of the courtyard

lllab. creates a 'village within a village' for hotel resort in rural china

aerial view

lllab. creates a 'village within a village' for hotel resort in rural china

interaction between the houses

lllab. creates a 'village within a village' for hotel resort in rural china

red brick wall and the grey 

lllab. creates a 'village within a village' for hotel resort in rural china

view of the guestroom and dark-toned timber surfaces

lllab. creates a 'village within a village' for hotel resort in rural china

reflections in the guestroom

lllab. creates a 'village within a village' for hotel resort in rural china

night view of the rooftop terrace in the east

lllab. creates a 'village within a village' for hotel resort in rural china

the lobby cafe next to the water feature at night

lllab. creates a 'village within a village' for hotel resort in rural china

the intersection at the east terrace viewed at night

lllab. creates a 'village within a village' for hotel resort in rural china

night time view of the village

lllab. creates a 'village within a village' for hotel resort in rural china

aerial view

 

 

project info:

 

project name: san sa village

location: beigou village, huairou district, beijing

site area: approx. 24,757 ft2 (2,300 m2) 

building area: approx. 17,222.25 ft2 (1,600 m2)

project schedule: 2015 – july 2019

project investor: 2049 group

architectural design: lllab.

construction team: san she inn (beijing) cultural management co., ltd.

construction drawings: china electric design & research co., ltd.

civil engineering construction team: yi wang and his friends

interior construction team: guobing zhou and his friends

deepened landscape design: shanghai di cui landscaping co., ltd.

landscape construction team: mr. cai and his friends

furniture consultation: cdc | brandcreation (austria)

uniform design / production: carpostudio (portugal)

photography: fernando guerra FG+SG

 

designboom has received this project from our ‘DIY submissions‘ feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

 

edited by: lynne myers | designboom

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
507,376 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine