lucas y hernandez-gil architects gives andalusian courtyard a contemporary touch

lucas y hernandez-gil architects gives andalusian courtyard a contemporary touch


lucas y hernandez-gil architects gives andalusian courtyard a contemporary touch
all images courtesy of lucas y hernández-gil architects

 

 

 

located in sevilla, spain, ‘el pintón’ is a restaurant designed by lucas y hernández-gil architects where the aim was to create a link between the strong presence of the traditional architecture with a fresh and contemporary approach to the typical andalusian courtyard. all the previous interventions made to the location like mouldings and clasts were removed in order to appreciate the original raw textures, which were finished with lime mortar. 

lucas hernandez gil el piton
the typical andalusian feeling remains in the restaurant, mixed with contemporary touches

 

 

 

the 250 square meter space was distributed into different areas that surround the main central courtyard. the patio’s ambiguous character that mingles between interior and exterior makes the quadrangle stand out. to intensify this trait, it was enhanced with vegetation, garden furniture, and a camouflaged fabric for shading. as for the furniture selection, many of the pieces were designed by the studio using metal and wood, while others were bought from well-known brands. the lighting had the same treatment, mixing own handcrafted designs with others found in the market. 

lucas hernandez gil el piton
different dining areas surround the main courtyard 

 

 

 

lucas y hernández-gil architects developed the interior, furniture and graphic design of this restaurant, giving it a wholesome approach that resulted in an inviting atmosphere that recalls the traditional spain while showcasing its contemporary side.

lucas hernandez gil el piton
the central patio has a mixed interior and exterior character
lucas hernandez gil el piton
to enhance the exterior feeling, vegetation and garden furniture were added
lucas hernandez gil el piton
a big part of the furniture was designed by the studio and used materials like metal and wood
lucas hernandez gil el piton
previous interventions to the space were removed, revealing the original features, and reaffirming its historical traits
lucas hernandez gil el piton
the original raw textures can be now appreciated 
lucas hernandez gil el piton
the restaurant is known by its cocktail menu, all prepared in this bar
lucas hernandez gil el piton
inside seating is also available
lucas hernandez gil el piton
the wall made of spanish tiles honors the location
lucas hernandez gil el piton
the graphic design was also developed by the studio

 

 

designboom has received this project from our ‘DIY submissions‘ feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

 

edited by: juliana neira | designboom

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

designboom will always be there for you

milan, new york, beijing, tokyo,  since 1999
X
5