lukas lenherr architektur has transformed a former storage building in the swiss town of jonschwil into a small timber house for a family with two children. comprising 99 sqm of living space, the three-story dwelling has no corridors, but consists of sequences of rooms. three main volumes are arranged in a spiral composition that extends vertically, while catamaran nets in both directions complete the interior.lukas lenherr transforms storage building into small timber house in switzerlandall images by florian amoser

 

 

lukas lenherr architektur has clad the small square dwelling in a wooden façade made of local larch, combined with pine windows. depending on orientation, the exterior surfaces of the house will gradually age with time and weather conditions. throughout the building, materials are untreated, removable and reusable, while the small footprint of the house ensures low energy consumption and thus small additional costs.wood façade of the exterior

 

 

inside, the house features openings that create visual links between the different rooms. the vertical living space connects all areas, yet more private spaces are present throughout to allow residents to retreat in privacy. located on the ground level, the kitchen functions according to the principle of reuse, which features a wooden frame where all devices are placed.double-heigh main space inside the housetimber interior with wide openingslukas lenherr transforms storage building into small timber house in switzerlandlukas lenherr transforms storage building into small timber house in switzerland lukas lenherr transforms storage building into small timber house in switzerland transluscent surfaces in the bathroom model model before imagebefore

 

 

project info:

 

name: kleines haus

architect: lukas lenherr architektur

location: jonschwil, switzerland