lukstudio designs interior of longxiaobao restaurant in beijing
 
lukstudio designs interior of longxiaobao restaurant in beijing
may 04, 2016

lukstudio designs interior of longxiaobao restaurant in beijing

lukstudio designs interior of longxiaobao restaurant in beijing
all images courtesy of dirk weiblen

 

 

 

chinese firm lukstudio draws on the original noodle rack concept for their interior design at the ‘longxiaobao’ flagship restaurant in beijing. utilizing a consistent palette of exposed concrete wall, corroded steel frames, wooden tables and display boxes; three dining atmospheres were formulated.

lukstudio designs interior of longxiaobao restaurant in beijing
banquette-style dining area 

 

 

 

based on preference, diners can choose between various experiences. a canteen-style room with rows of long tables, is oriented towards white collars and guests without hours to spend eating. the next space offers banquette style seating with deep-set display boxes filled with chinese décor. this serves those looking for a relaxed evening with plenty of time to savor their meals.

lukstudio design longxiaobao restaurant beijing
long-table service area for guests looking for a quick meal 

 

 

 

a third space, or ‘rack’ as referred to by lukstudio, allows guests to enjoy the visual anchor of the restaurant — the ‘noodle’ pendant. one special table, located at the base of the interior’s double-height atrium, sits directly beneath a complex network of noodle-like light installation. a stairwell wrapping around the framed table provides access to a private dining room on the second floor. the ‘longxiaobao’ flagship restaurant, designed by lukstudio design, is located in beijing, china. 

lukstudio design longxiaobao restaurant beijingframed double-height dining space with stairwell to private tables on second floor 

lukstudio designs interior of longxiaobao restaurant in beijing
view of noodle-pendant from directly below 

lukstudio design longxiaobao restaurant beijing
steel wires and a metal frame separates the stairwell and table  

lukstudiodesignboom01
double-height atrium 

lukstudio design longxiaobao restaurant beijing
private second floor dining area

lukstudio designs interior of longxiaobao restaurant in beijing
swooping cables define the area, and act as partitions between tables 

lukstudio design longxiaobao restaurant beijing
entrance: view of kitchen to left, long-table service area to the right

lukstudio designs interior of longxiaobao restaurant in beijing
‘longxiaobao’ flagship restaurant

lukstudio design longxiaobao restaurant beijing
dining area 

 

 

project info:

 

name: noodle diner sanlitun SOHO
client: longxiaobao restaurant
location: shop 1-122, sanlitun SOHO, beijing
net area: 200sqm
design: lukstudio
design director: christina luk
project team: cai jin hong, shanyun huang, leo wang, yiye lim, alba beroiz blazquez, marcello chiado rana, pao yee lim
scope: interior design, custom furniture & lighting design
design: dec 2015– jan 2016
construction: jan– mar 2016
general contractor: shanghai maichang construction project co., ltd.
photography: dirk weiblen

 

 

designboom has received this project from our DIY submissions  feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

 

edited by: nick brink | designboom

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
507,360 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine