the LOOP by LWK + PARTNERS features a glass-bottomed 'skywalk' in chongqing, china
 

the LOOP by LWK + PARTNERS features a glass-bottomed 'skywalk' in chongqing, china

commanding an impressive location on top of zhaomu mountain in chongqing, china, LWK + PARTNERS has designed a showroom for their client longfor properties. created as a ‘sales gallery’ to showcase the luxurious villas and houses up for sale, the project has been conceived as a ‘brilliant gem hovering on top of the magnificent landscape.’

the LOOP by LWK + partners features a glass-bottomed 'skywalk' in chongqing, china designboom

all images courtesy of LWK + PARTNERS

 

 

the program of the building comprises of two showrooms that are linked by a glass-bottomed bridge, otherwise known as the ‘skywalk’. developed by the architect to maximize views of the valley below, the bridge cantilevers out from the main structure to provide visitors with a dramatic experience and panoramic views of the surrounding mountain landscape. 

the LOOP by LWK + partners features a glass-bottomed 'skywalk' in chongqing, china designboom

 

 

constructed from a steel frame, the structure of the LOOP is defined by circular volumes that intend to integrate into the contours of the site. the undulating forms are clad in a kind of layered cladding system, which was imagined by the architect as ‘layers of onion rings’, giving a texture to the external architecture. high-quality stone slabs are used to clad the building, stacked horizontally in this stepped fashion, they help to create the ‘loops’ of the project.

the LOOP by LWK + partners features a glass-bottomed 'skywalk' in chongqing, china designboom

 

 

the entrance to the showroom features tranquil pools of water and a winding path that gently invites visitors inside. the entrance also includes an element of drama as one of the volumes cantilevers to create a huge overhang, providing a sheltered area. large windows also puncture the stone façades, breaking up the heavy mass and illuminating the building at night, making it appear as a gem on the mountainside. 

the LOOP by LWK + partners features a glass-bottomed 'skywalk' in chongqing, china designboom

the LOOP by LWK + PARTNERS features a glass-bottomed 'skywalk' in chongqing, china

 

 

project info:

 

project name: ‘the LOOP’

location: chongqing, china

architect: LWK + PARTNERS

client: chongqing longfor properties co ltd.

site area: 17,276 ft2 (1,605 m2)

gross floor area: 16,145.87 ft2 (1,500 m2)

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
508,214 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine