LYCS architecture sets 2100 club, the world's first blockchain bar in hangzhou
 

LYCS architecture sets 2100 club, the world's first blockchain bar in hangzhou

2100 club, the world’s first blockchain bar, is located in the center of the vernacular area of xixi wetland, hangzhou. designed by LYCS architecture, the bar is a social platform that shares and exchanges the cutting edge blockchain technologies, researches, and investments. at the same time, it is committed to creating a gathering place for talents to share ideas about the latest internet technology, industry integration, and entrepreneurship.


all images © wu qingshan

 

 

in order to unify the overall atmosphere of the surrounding environment, a large number of buildings have restored the original appearance of the building, retaining and utilizing the relationship between building blocks and the existing roof structure. after the selective removal of the original wall, a brand-new space that is full of visual tension has been created. the sculptural ‘black box’ at the entrance to the bar, connects to the interior and the exterior. it is not only a directional sculpture but also conveys the design idea which is combing and contrasting old and new, past time and present days.

 

 

the bar lounge area to create a space for guests to communicate in a dynamic space — the modern interior decoration highly contrasts with the antique buildings. the digitally designed brass three-dimensional grid structure runs through the room and connects the various spaces of the bar together. the extended bar, the curvilinear suspended ceiling, and the starry light create different visual sensations and guide people to explore each corner one by one.

 

 

LYCS architecture’s design for 2100 club deliberately reduced selection of the typical furniture and finishes that used in a theme bar. only in the transition point of the space was equipped with the furniture and finishes that related to the blockchain.

 

 

the hallway is covered with black stainless steel and the hidden light strips spaced from the ground to the top surface brightening the space. the strong contrast between black and light creates a virtual futuristic sense, stretching the narrow hallway horizontally and creating inward guidelines. the staircase that leads people to the second floor, which is made of a copper-colored stainless steel façade and a warm wood-colored ladder, is just right to warm up the space.

 

 

the overall space on the second floor is relatively more private and introduces the natural light into the space creating a more intimate and warm atmosphere. in order to guarantee the privacy, the designer maximized the opening of the windows on the two sides of the sloping roof. when sunlight is poured into the room, the greenery outside of the window was fully collected.

 

 

 

 

 

 

 

project info:

 

location: hangzhou, china

size: 400 sqm

interior design: LYCS architecture

project team: ruan hao, he yulou, ji han, fan xiaoxiao, peng shijie participants: chen zhilin, ni mohan, zhang yicheng

project period: design+construction 2017-2018

completion: 2018

images: wu qingshan

 

 

designboom has received this project from our ‘DIY submissions‘ feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

 

edited by: maria erman | designboom

    have something to add? share your thoughts in our comments section below.
    all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

    comments policy
    LOG IN
    designboom's comment policy guidelines
    generally speaking, if we publish something, it's because we're genuinely interested in the subject. we hope you'll share this interest and if you know even more about it, please share! our goal in the discussion threads is to have good conversation and we prefer constructive opinions. we and our readers have fun with entertaining ones. designboom welcomes alerts about typos, incorrect names, and the like.
    the correction is at the discretion of the post editor and may not happen immediately.

    what if you disagree with what we or another commenter has to say?
    let's hear it! but please understand that offensive, inappropriate, or just plain annoying comments may be deleted or shortened.

    - please do not make racist, sexist, anti-semitic, homophobic or otherwise offensive comments.
    - please don't personally insult the writers or your fellow commenters.
    - please avoid using offensive words, replacing a few letters with asterisks is not a valid workaround.
    - please don't include your website or e-mail address in your comments for the purpose of self-promotion.
    - please respect jury verdicts and do not discuss offensively on the competition results
    (there is only one fist prize, and designboom usually asks renown professionals to help us to promote talent.
    in addition to the awarded designs, we do feel that almost all deserve our attention, that is why we publish
    the best 100-200 entries too.)

    a link is allowed in comments as long as they add value in the form of information, images, humor, etc. (links to the front page of your personal blog or website are not okay). unwelcome links (to commercial products or services of others, offensive material etc. ) will be redacted. and, ... yes, spam gets banned. no, we do not post fake comments.

    PRODUCT LIBRARY

    a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

    architecture news

    ×
    keep up with our daily and weekly stories
    490,136 subscribers
    - see sample
    - see sample