LYCS architecture designs a headquarters for baoye group in shanghai
 

LYCS architecture designs a headquarters for baoye group in shanghai

the architecture and interior design of shanghai baoye center are both designed by LYCS architecture. the interior design is an architectural clue, which penetrates both its content and context, interweaves with its spatial logic. the inherent beauty of architecture is deliberately planted in its interior space as one of the most significant interior elements.

LYCS architecture designs a headquarters for baoye group in shanghai

 

 

shanghai baoye center is the headquarters building of the baoye group and is part of the phase-two urban development scheme for the new central business district in hongqiao, a rapidly developing piece of western shanghai. the location of LYCS architecture’s project puts it at the center of the car, train, and airplane transportation. it is, in fact, the last building one sees before entering the busy hongqiao high-speed rail terminal from the south by bullet train, granting the project a significant urban presence.

LYCS architecture designs a headquarters for baoye group in shanghai

 

 

the design here is maintained in cold grey hues, contracted by the natural colors of wood. the central atrium, composed of multiple glass triangles and very well lit by the sunlight, features a sculptural wooden stair as a centerpiece. 

LYCS architecture designs a headquarters for baoye group in shanghai

 

 

the simple materials of soothing colors are accompanied by the glass ceilings mapping the pipeline layout by the hidden LED lighting. the overall impression the center gives is a thoughtful combination of technologies and design. 

LYCS architecture designs a headquarters for baoye group in shanghai

 

LYCS architecture designs a headquarters for baoye group in shanghai

 

LYCS architecture designs a headquarters for baoye group in shanghai

 

LYCS architecture designs a headquarters for baoye group in shanghai

 

LYCS architecture designs a headquarters for baoye group in shanghai

 

LYCS architecture designs a headquarters for baoye group in shanghai

 

LYCS architecture designs a headquarters for baoye group in shanghai

 

LYCS architecture designs a headquarters for baoye group in shanghai

project info:

 

name: shanghai baoye center interior

location: shanghai hongqiao cbd, china

area: 27,394 sqm

period: design 2012-2016, competition 2017 (architecture), 2018(interior)

interior design: LYCS architecture

architecture design: LYCS architecture (leading architect), zj baoye architecture design

photography: wu qingshan (interior), he lian (interior), su shengliang (architecture)

 

designboom has received this project from our ‘DIY submissions‘ feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

 

edited by: maria erman | designboom

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
508,038 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine