maeshima architects construct vegi-garden studio for locals in japan
 

maeshima architects construct vegi-garden studio for locals in japan

situated on the mountain valley of the yamanashi prefecture in japan, the vegi-garden studio by tokyo-based maeshima architects serves as both a storage space and multi-use workshop for the local community. the structure’s large roof overhangs on the southern façade, creating a space that links the garden, the main residence, and the locals. 

maeshima architects vegi-garden studio japan designboom
pleasant sunlight pours through the eave during the day

 

 

the most important layer to maeshima architect‘s project is its openness to the community. by doing so, a deeper relationship can be established between the natural landscape and the people. therefore, the building itself is composed of a number of columns and beams structured in a very simple way to provide clear visuals and accessibility. these structural supports are even covered with polycarbonate sheets which offers a faintly lighter color tone to the building itself at night, as if it were a japanese lantern. furthermore, the wire mesh fence of the inner wall helps the function of the storage, which they can hang apparatus on.

maeshima architects vegi-garden studio japan designboom
rhythm in the eave spacing and doors

maeshima architects vegi-garden studio japan designboom
locals are treated with a charming natural scenery when resting 

maeshima architects vegi-garden studio japan designboom
storage, activity space below the eave, and vegetable garden become connected when doors are open

maeshima architects construct vegi-garden studio for locals in japan
view towards the south

maeshima architects vegi-garden studio japan designboom
simple materials and geometries allow for easy access and multi-use

maeshima architects vegi-garden studio japan designboom
front elevation 

maeshima architects vegi-garden studio japan designboom
view from the vegetable garden

maeshima architects vegi-garden studio japan designboom
plan

maeshima architects vegi-garden studio japan designboom
section showing the terraced land

 

maeshima architects vegi-garden studio japan designboom
section of the columns and beams

 

 

designboom has received this project from our ‘DIY submissions‘ feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

 

edited by: lea zeitoun | designboom

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
508,054 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine