make architects: weihai pavilion
 
make architects: weihai pavilion
aug 02, 2012

make architects: weihai pavilion

‘weihai pavilion’ by make architects, weihai, china image © shu he all images courtesy of make architects

 

 

 

british firm make architects has completed the ‘weihai pavilion’ on the coast of shandong peninsula in northern china as a welcoming and information center for a new housing development. the temporary facility will include an event space, hosting launches, reception and meeting rooms, a display area, a small bar, cinema and offices. visitors are greeted at the concave side of a one-storey high elliptical section embedded within a larger concentric crescent structure focused around a circular fountain.

 

the darker entrance volume is defined by a curved load bearing wall clad in vertical strips of bamboo. just on the other side of the partition the roof is revealed to sweep up towards the sky framing a 180-degree view of the sea through a large curtain wall. thin horizontal boards hang from the steel canopy to hide the mechanical fixtures and integrate curvilinear voids to allow hidden artificial lights to illuminate the interior. 

make architects: weihai pavilion view from the sea image © shu he

make architects: weihai pavilion aerial view image © shu he

make architects: weihai pavilion corner detail image © shu he

make architects: weihai pavilion large curtain wall system framing views image © shu he

make architects: weihai pavilion side view image © shu he

make architects: weihai pavilion entrance approach image © shu he

make architects: weihai pavilion entrance image © shu he

make architects: weihai pavilion fountain and entrance image © shu he

make architects: weihai pavilion bamboo separating wall between entrance lobby and main space image © shu he

make architects: weihai pavilion interior of main space image © shu he

make architects: weihai pavilion site plan

make architects: weihai pavilion site plan highlighting views

make architects: weihai pavilion floor plan / level 0

make architects: weihai pavilion section

make architects: weihai pavilion section

make architects: weihai pavilion elevation

make architects: weihai pavilion elevation

make architects: weihai pavilion elevation

make architects: weihai pavilion elevation

  • The drawing looks like a giant Robot Cleaner.
    Still the design is nice.

    TATTOO-LY
  • Very Nice Design

    Titoo

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
508,333 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine