makoto yamaguchi places art gallery in karuizawa forest
photo by koichi torimura
all images courtesy of makoto yamaguchi design

 

 

 

located near the town of karuizawa, a popular weekend retreat for residents of tokyo, makoto yamaguchi design has completed a villa perched on a steep forest slope. developed for a musically inclined couple, the residence also comprises a series of flexible and adaptable spaces showcasing a variety of contemporary art pieces. the structure functions as a venue for intimate music concerts and a place to entertain friends. the clients requested that no wood should be visible, with open white volumes providing a suitable backdrop for the collection. the gallery offers views across the japanese landscape, while kitchen and washroom facilities are built into the concrete floor.

makoto-yamaguchi-gallery-karuizawa-designboom-02
photo by koichi torimura

makoto-yamaguchi-gallery-karuizawa-designboom-02
photo by koichi torimura

makoto-yamaguchi-gallery-karuizawa-designboom-02
photo by koichi torimura

makoto-yamaguchi-gallery-karuizawa-designboom-02
photo by koichi torimurama

makoto-yamaguchi-gallery-karuizawa-designboom-02
photo by koichi torimura

makoto-yamaguchi-gallery-karuizawa-designboom-02
photo by koichi torimura

makoto-yamaguchi-gallery-karuizawa-designboom-02
photo by koichi torimura

makoto-yamaguchi-gallery-karuizawa-designboom-02
photo by koichi torimura

 
drawings

 

project info:

 

project name: villa / gallery in karuizawa
use: villa and gallery
location: karuizawa, gunma prefecture, japan
architect: makoto yamaguchi design
structural engineers: space and structure engineering workshop
structure: wood-frame construction, reinforced concrete shell foundation, 1 story

 

site area: 1360.54 sqm
building area: 68.46 sqm
total floor area: 68.46 sqm
first floor area: 68.46 sqm