mal vi architects: ORL clinic
 
mal vi architects: ORL clinic
nov 26, 2011

mal vi architects: ORL clinic

‘ORL clinic’ by mal-vi architects, thessaloniki, greece image © giorgio papadopoulos courtesy of mal-vi architects

greek architecture firm mal-vi has created ‘ORL clinic’ in thessaloniki, greece which focuses on visually communicating
the purpose of one’s visit while breaking the stereotypical expectations of what a doctor’s office should look like.
the main feature of the lobby is a wall application cut from MDF (medium-density fiberboard). the slats are each formed
to create the illusion that an acoustic wave is traveling through the surface, a reflection of the practitioner’s field of specialty.
the same slats wrap around the reception area, forming a desk using the continuous lines. left untreated,
the simplicity of the material contrasts with the intricacy of the shapes it creates.     

mal vi architects: ORL clinic wrapped application turns into a reception desk image © giorgio papadopoulos courtesy of mal-vi architects

mal vi architects: ORL clinic lobby and reception area image © giorgio papadopoulos courtesy of mal-vi architects

mal vi architects: ORL clinicslits turn into a reception desk image © giorgio papadopoulos courtesy of mal-vi architects

mal vi architects: ORL clinic door camouflaged into wall application  image © giorgio papadopoulos courtesy of mal-vi architects

mal vi architects: ORL clinicdetail of slats  image © giorgio papadopoulos courtesy of mal-vi architects

mal vi architects: ORL clinicwaiting area image © giorgio papadopoulos courtesy of mal-vi architects

mal vi architects: ORL clinicdoctor’s office  image © giorgio papadopoulos courtesy of mal-vi architects

mal vi architects: ORL clinicdetail of raised lettering as it becomes highlighted by the light image © giorgio papadopoulos courtesy of mal-vi architects

 
the walls of the waiting room are covered with the hippocratic oath. the main words are highlighted by laser-cut acrylic glass. 
as they are lifted from the wall, the acrylic modulates the light and creates a unique three dimensional effect.  

mal vi architects: ORL clinicfloor plan / level 0 image © giorgio papadopoulos courtesy of mal-vi architects

project info:

 
 
type: healthcare
size: 90 square metres (970 square feet)
project: 2011
progress: completed – 2011
  • great!

    me
  • amazing!

    moni

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
507,109 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine