MARC FORNES / THEVERYMANY stacks angular MaHouse in strasbourg
all images by brice pelleschi

 

 

 

this stacked dwelling in the french city of strasbourg has been configured to ‘introduce the experiential’ to its inhabitants’ daily environment. designed by MARC FORNES / THEVERYMANY, ‘MaHouse’ is a three-storey property whose angular form is determined by the exploitation of planning codes in order to maximize the scheme’s zoning envelope.

 

the internal program is connected with a feature staircase lined with reglit glass profiles. this circulation route not only provides a continuous spatial experience, but also ensures both daylight and external views. the building comprises three stacked volumes: a shared ground floor, containing primary living accommodation; a centrally located children’s playground; and the parents’ penthouse on top.

marc-fornes-theverymany-MaHouse-strasbourg-alsace-france-designboom-02
‘MaHouse’ is located the french city of strasbourg

 

 

 

the extra length of a step, the degree of each tilt, the obliques in plan and elevation and their corner indentations act as small anomalies to introduce the experiential to one’s daily environment,’ explains the design team. ‘a set of stairs engaged as a slide is an example of informal follows function.’

 

in november 2015, MARC FORNES/THEVERYMANY fabricated a pleated amphitheater in argelès-sur-mer, a town in southern france. see more projects by new york-based studio on designboom here.

marc-fornes-theverymany-MaHouse-strasbourg-alsace-france-designboom-02
the three-storey property takes an angular form

marc-fornes-theverymany-MaHouse-strasbourg-alsace-france-designboom-02
the internal program is connected with a feature staircase lined with reglit glass profiles

marc-fornes-theverymany-MaHouse-strasbourg-alsace-france-designboom-X6
the kitchen forms part of the shared ground floor

marc-fornes-theverymany-MaHouse-strasbourg-alsace-france-designboom-X6
living accommodation is brightly illuminated throughout

marc-fornes-theverymany-MaHouse-strasbourg-alsace-france-designboom-stairs
a set of stairs doubles as a slide for the family’s children

marc-fornes-theverymany-MaHouse-strasbourg-alsace-france-designboom-X6
the house has been configured to ‘introduce the experiential’ into its inhabitants’ daily environment

marc-fornes-theverymany-MaHouse-strasbourg-alsace-france-designboom-X6
the dwelling illuminated from the inside

marc-fornes-theverymany-MaHouse-strasbourg-alsace-france-designboom-X6
see more projects by MARC FORNES/THEVERYMANY on designboom here

 

drawings