MAT office adds a house inside a warehouse in beijing offices
 
MAT office adds a house inside a warehouse in beijing offices MAT office adds a house inside a warehouse in beijing offices
may 03, 2016

MAT office adds a house inside a warehouse in beijing offices

MAT office adds a house inside a warehouse in beijing offices
(above) double-height lobby
all images courtesy of MAT office

 

 

 

‘beaver workshop’ office is an innovative work space tailored for a film and media company designed by local-based architecture practice MAT office. it is located in a business park for creative industries, which was transformed from a concrete factory, in chaoyang district, beijing. the original space was a single-story truss-structured warehouse, containing three spans, with net height 6 meters and ridge height 9 meters. the client expects to double the usable area by adding an interlayer, thus fulfilling the functional requirements of animation, art, screenwriting, directing, producing, and logistics sections.


porous wall

 

 

 

the usable area was expanded by inserting a multi-opening box which occupies more than half of the site containing an atrium and all the inward rooms like independent offices, meeting rooms, rehearsal room, and logistical spaces. the flow outside the structure is left for open workspace. the client wanted to create a flexible, interactive, equal, and fun atmosphere to inspire employees’ creativity. a split-level strategy is applied to arrange the large conference room and the animation rehearsal room so that people from both first and second level can see the activities inside these spaces. the open aree creates unique experiences by the collaboration of five different levels and the multi-opening walls.


house inside warehouse

 

 

 

public areas are vital compositions in this innovative office renovation, and practitioners in creative industries would expect comfortable and relaxing public spaces with life-like experience in this kind of office projects. the atrium connects first and second floor vertically, with lamps and potted plants hanging above a long table, in order to serve a perfect place for presentations, open conferences, brainstorming, and team-building activities. the tea corner, instead of being enclosed in a traditional office space, is enlarged into an island bar, providing a recreation spot and networking platform as well as a space for temporary small meetings. the highlight of the public-use space is the atrium area on the second floor: sunlight flooding in through the skylights, hanging plants running through the whole space from roof to the first floor, workspace for art and directing section outside the multi-opening box. almost every space is making a connection with this central area spatially or visually.


long table and atrium


panorama of atrium space


1st floor coffee/tea table


atrium and long table


2nd floor coffee/tea table


brainstorming area


2nd-floor corridor


plants and lamps in the atrium


axon drawing of the space

 

 

designboom has received this project from our ‘DIY submissions‘ feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

 

edited by: juliana neira | designboom

    have something to add? share your thoughts in our comments section below.
    all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

    comments policy
    LOG IN
    designboom's comment policy guidelines
    generally speaking, if we publish something, it's because we're genuinely interested in the subject. we hope you'll share this interest and if you know even more about it, please share! our goal in the discussion threads is to have good conversation and we prefer constructive opinions. we and our readers have fun with entertaining ones. designboom welcomes alerts about typos, incorrect names, and the like.
    the correction is at the discretion of the post editor and may not happen immediately.

    what if you disagree with what we or another commenter has to say?
    let's hear it! but please understand that offensive, inappropriate, or just plain annoying comments may be deleted or shortened.

    - please do not make racist, sexist, anti-semitic, homophobic or otherwise offensive comments.
    - please don't personally insult the writers or your fellow commenters.
    - please avoid using offensive words, replacing a few letters with asterisks is not a valid workaround.
    - please don't include your website or e-mail address in your comments for the purpose of self-promotion.
    - please respect jury verdicts and do not discuss offensively on the competition results
    (there is only one fist prize, and designboom usually asks renown professionals to help us to promote talent.
    in addition to the awarded designs, we do feel that almost all deserve our attention, that is why we publish
    the best 100-200 entries too.)

    a link is allowed in comments as long as they add value in the form of information, images, humor, etc. (links to the front page of your personal blog or website are not okay). unwelcome links (to commercial products or services of others, offensive material etc. ) will be redacted. and, ... yes, spam gets banned. no, we do not post fake comments.

    PRODUCT LIBRARY

    a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

    architecture news

    ×
    keep up with our daily and weekly stories
    490,312 subscribers
    - see sample
    - see sample