mathieu lehanneur carves cave-like opening inside NOGLU in paris
 

mathieu lehanneur carves cave-like opening inside NOGLU in paris

 

 

frequent client and renowned french designer mathieu lehanneur has completed the interiors of NOGLU, a boutique restaurant chain with a ‘gourmet gluten-free’ ethos. located in the 7th arrondissement of paris, this space houses the brand’s flagship café-restaurant-pâtisserie. the design offers local residents and visiting tourist the opportunity to discover gluten-free dishes and pastries within a welcoming environment that blends contemporary style with comfort and coziness.

mathieu lehanneur noglu cafe paris no gluten designboom
all images by michel giesbrecht

 

 

when designing NOGLU, mathieu lehanneur based his concept on the brand’s principles, incorporating natural elements such as marble and quartz in order to suggest purity and wholesomeness. to create a sense of indulgence, soft tactile furnishings with pale, gray velvet cushions were added. the terrazzo-topped tables and bar aim to make visitors feel relaxed and at home. with high ceilings, white walls in a striated finish, a powder pink salon and handwritten messages on the walls, this cafe ensures their gluten-free message is heard loud and clear.

mathieu lehanneur noglu cafe paris no gluten designboom
the design incorporates natural elements like marble and quartz

 

 

a gently undulating wall made of stone cuts the space in two revealing a cave-like opening. ‘we are primitive beings that have been civilized,’ comments mathieu lehanneur. ‘the stone wall references the fact that we came from caves and that we’re never that far away from them when it comes to questioning our origins and what we’ve become.’

mathieu lehanneur noglu cafe paris no gluten designboom
to create a sense of indulgent, soft tactile furnishings with pale, gray velvet cushions were added

mathieu lehanneur noglu cafe paris no gluten designboom
hand-written messages on the wall make sure visitors know what they are eating

mathieu lehanneur noglu cafe paris no gluten designboom
lehanneur-designed ‘cloudy’ pendant lights create a warm and soft ambiance

mathieu lehanneur noglu cafe paris no gluten designboom
the terrazzo-topped tables and bar aim to make visitors feel relaxed and at home

mathieu lehanneur noglu cafe paris no gluten designboom
mathieu lehanneur noglu is located on 69 rue de grenelle in the the 7th arrondissement in paris

 

 

project info:

 

designer: mathieu lehanneur

client: NOGLU restaurant & épicerie
location: 69 rue de grenelle, 7th arrondissement, paris
covers: 26
type of service: take away, epicerie, “à la carte” menu
ceiling height: 3.5m
materials: wood, marble, quartz, brass, steel, mirrored glass, velvet
lighting: ‘cloudy’ pendant lights by mathieu lehanneur and customized charlotte perriand lights
sofa: cushions in lelièvre grey velvet
tables: calacata marble, quartz, brushed brass
chairs and stools: magis

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
507,198 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine