dai nagasaka elevates house in gentaku to maximize external views
photo by kei sugino
all images courtesy of mega

 

 

 

dai nagasaka of japanese architecture practice mega has completed a family residence perched atop a hill in suburban kyoto. the plot, which was once strategically utilized to protect against enemy invasion and flooding, is now surrounded by a 230 centimeter fence, restricting external views from the house. consequently, the design involves positioning the dwelling’s living accommodation at the upper storey of the plan, while bedrooms and utility areas are contained below. in addition, two terraces at both ends of the property provide vistas towards the surrounding mountain ranges, ensuring pleasant views throughout the year.

mega dai nagasaka a house in gentaku designboom
the two storey property viewed from the roadside
photo by kei sugino

mega dai nagasaka a house in gentaku designboom
the entrance to ‘house in gentaku’
photo by kei sugino

mega dai nagasaka a house in gentaku designboom
primary living space is positioned at the upper level of the home
photo by kei sugino

mega dai nagasaka a house in gentaku designboom
two terraces at both ends of the property provide vistas towards the surrounding mountain ranges
photo by kei sugino

mega dai nagasaka a house in gentaku designboom
open plan living accommodation
photo by kei sugino

mega dai nagasaka a house in gentaku designboom
pleasant external views
photo by kei sugino

mega dai nagasaka a house in gentaku designboom
photo by kei sugino

 

drawings

 

project info:

 

architect: dai nagasaka
structural design: satoru shimoyama
location: kita-ku, kyoto, japan
area: 132.37 sqm
total floor: 95.24 sqm
building scale: 2 storeys above ground
completed: 2014
photography: kei sugino