mikyoung kim inserts crown sky garden into chicago hospital
 
mikyoung kim inserts crown sky garden into chicago hospital mikyoung kim inserts crown sky garden into chicago hospital
dec 28, 2013

mikyoung kim inserts crown sky garden into chicago hospital

mikyoung kim inserts crown sky garden into chicago hospital
all images courtesy of mikyoung kim

 

 

 

offering a place of sanctuary atop of the new chicago lurie children’s hospital, american studio mikyoung kim has created the interactive ‘crown sky garden’. designed for children, families, doctors and administrators to use, the rooftop escape features curving multi-coloured walls that frame a linear bamboo grove. a dynamic interplay between light, and color is accentuated by the glass marble water as it meanders through the planters, creating rippled shadow effects onto the surrounding spaces. both light and sound elements have been installed in the resin walls and locally reclaimed wooden play sculptures, helping to engage the children with the garden through orchestrated notes of nature. situated around the garden’s periphery are contemplative spaces from which to view the city and interact with the garden on a more intimate scale.

 

 


‘crown sky garden at lurie children’s’
video courtesy of multivuonlinevideo

 

 


the garden uses recycled resin panels and reclaimed local wood

 

 

the project was based on psychological and physiological research, which found that nature and contemplative gardens had significantly restorative properties on people. the integration of healing spaces into hospitals and institutional environments is important for both patients and their families. this new pediatric center in chicago, is partnering with the center for health design to examine the impact on stress levels in children and their parents through as a result of the crown sky garden. within five minutes of engagement, studies have shown that there is a significant lowering of blood pressure, heart activity, electrical brain activity and muscle tension. the final design allows for programmatic flexibility, creating opportunities for physical movement and exercise, as well as a variety of contemplative individual and vibrant collective social experiences.

 

 


the light wall is activated by motions sensors, varying intensity based on the amount of movement

 

 


the founder’s tree house overlooks the garden from the second floor

 

 


the garden has a view of downtown chicago

 

 


a child activates the light wall by running

 

 


the reclaimed wood benches cue a sound score activated by touch

 

 


the garden’s undulating groves of bamboo

 

 


the garden has activity-centric spaces as well as calm ones, which are located on the periphery

 

 

designboom has received this project from our ‘DIY submissions‘ feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

    have something to add? share your thoughts in our comments section below.
    all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

    comments policy
    LOG IN
    designboom's comment policy guidelines
    generally speaking, if we publish something, it's because we're genuinely interested in the subject. we hope you'll share this interest and if you know even more about it, please share! our goal in the discussion threads is to have good conversation and we prefer constructive opinions. we and our readers have fun with entertaining ones. designboom welcomes alerts about typos, incorrect names, and the like.
    the correction is at the discretion of the post editor and may not happen immediately.

    what if you disagree with what we or another commenter has to say?
    let's hear it! but please understand that offensive, inappropriate, or just plain annoying comments may be deleted or shortened.

    - please do not make racist, sexist, anti-semitic, homophobic or otherwise offensive comments.
    - please don't personally insult the writers or your fellow commenters.
    - please avoid using offensive words, replacing a few letters with asterisks is not a valid workaround.
    - please don't include your website or e-mail address in your comments for the purpose of self-promotion.
    - please respect jury verdicts and do not discuss offensively on the competition results
    (there is only one fist prize, and designboom usually asks renown professionals to help us to promote talent.
    in addition to the awarded designs, we do feel that almost all deserve our attention, that is why we publish
    the best 100-200 entries too.)

    a link is allowed in comments as long as they add value in the form of information, images, humor, etc. (links to the front page of your personal blog or website are not okay). unwelcome links (to commercial products or services of others, offensive material etc. ) will be redacted. and, ... yes, spam gets banned. no, we do not post fake comments.

    PRODUCT LIBRARY

    a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

    architecture news

    ×
    keep up with our daily and weekly stories
    492,212 subscribers
    - see sample
    - see sample