in nha trang, a coastal city in southern vietnam, MW archstudio has completed a narrow three-storey property topped with a secluded roof garden. titled ‘204 house’, the residence is located in a densely populated area with a large amount of vehicular traffic. the dwelling has been designed to maximize natural light and ventilation, so that artificial light (during the day) and air conditioning are not required. meanwhile, energy efficient LED lights are used at night.

MW archstudio 204 house
all images by hiroyuki oki

 

 

in addition, MW archstudio’s design recycles rainwater to refresh the trees and the other locally sourced vegetation that contribute towards residents’ general well-being. ‘apart from being useful for the house dwellers, the plants also contribute to improve the micro-weather,’ explain the architects. ‘on that basis, this creates a balance and sustainability in the relationship between human, the architectural structure and the surrounding environment.’

MW archstudio 204 house
the home’s gates at ground level feature tree-shaped openings

 

 

adjoining the street, a garage is found at ground level alongside a kitchen, a dining room, and the master bedroom. overlooking the street, primary living accommodation is positioned above and is joined by an entertainment area and another bedroom. two further bedrooms are found at the uppermost storey, alongside a place for worship. a secluded garden is found on the roof. establishing a sense of nature throughout the home, trees punctuate the floorplates at various intervals.

MW archstudio 204 house
the home has been constructed using locally sourced materials

MW archstudio 204 house
the narrow three-storey property is titled ‘204 house’

MW archstudio 204 house
the dwelling has been designed to maximize natural light and ventilation

MW archstudio 204 house
a series of trees punctuate the floorplates at various intervals

MW archstudio 204 house
a place for worship is found at the uppermost storey

MW archstudio 204 house
the residence is located in a densely populated area with a large amount of vehicular traffic

MW archstudio 204 house
shutters can be closed to ensure privacy

MW archstudio 204 house
the house is topped with a secluded roof garden

MW archstudio 204 house
LED lights are used to illuminate the property at night

MW archstudio 204 house
the residence is located in nha trang, a coastal city in southern vietnam

 

 

project info:

 

name: 204 house
architecture firm: MW archstudio
lead architects: le minh quang, nguyen ai thy
client: mr vinh, ms hanh
completed: 2016
built area: 445 sqm / 4,790 sqf
location: tran quy cap street, nha trang city, vietnam
photography: hiroyuki oki