nartarchitects renovates mountain hut in galytateto, hungary
 
nartarchitects renovates mountain hut in galytateto, hungary
feb 19, 2016

nartarchitects renovates mountain hut in galytateto, hungary

nartarchitects renovates mountain hut in galytateto, hungary
images courtesy of tamas bujnovszky, mark tassy, andras ladocsi

 

 

 

the ‘galyateto mountain hut’ is a tourist location and lodge located at the top of the national blue tour hiking trail in matra, hungary. the center is a refurbishment project undertaken by nartarchitects who expanded the former stone-hut, transforming it into a contemporary landmark.

nartarchitects renovates mountain hut in galytateto, hungary
inner courtyard 

 

 

 

the ground floor serves as a tourist center with communal features such as kitchen, lounge, laundry services, bistro, equipment shop, and meditation room. on the second and third floors, are sleeping areas. the ‘hut’ can accommodate up to 22 people in double or four person rooms on the second floor, and another 32 on the top level. in addition, there is a special room for handicapped visitors, and a designated outdoor zone for camping.

nartarchitects mountain hut galytateto hungary
view from interior 

 

 

 

everything within is designed to serve simply, with a high level of practicality and coziness. a broad variety of ski and bike serves — season dependent — are also incorporated into the overall program. the ‘hut’ itself is a sustainable building with various systems in place to make the tourist spot as energy-efficient as possible. the ‘galyateto mountain hut’ has reached its current state through cooperation of forestry societies, nartarchitects, and various civil-society organizations over a two and a half year period

nartarchitects renovates mountain hut in galytateto, hungary
façade detailing  

nartarchitects mountain hut galytateto hungary
fusion of old and new

nartaarchitectsdesignboom05
evening lights 

nartaarchitectsdesignboom04
quiet area  

nartarchitects mountain hut galytateto hungary
interior graphics 

nartarchitects renovates mountain hut in galytateto, hungary
communal space entrance area 

nartarchitects renovates mountain hut in galytateto, hungary
family room

nartarchitects mountain hut galytateto hungary
dormitories

nartaarchitectsdesignboom01
plans

 

 

project info:

 

architects: csaba kovacs, aron vass-eysen
project year: 2016
location: galyateto, matraszentimre, 3234 hungary
architectural collaborators: gergely molnarka, agoston szenthe
interior designers: csaba kovacs, aron vass-eysen, laszló vitaris
interior design collaborators: aniko tallian, eszter gyuris
structural engineer: balazs puskas
mechanical engineer: attila bicskei
electrical engineer: ferenc rajkai
photography: tamas bujnovszky, mark tassy, andras ladocsi

 

 

designboom has received this project from our DIY submissions  feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

 

edited by: nick brink | designboom

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
506,226 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine