situated along the perimeter of funenpark in amsterdam, ‘house M&M’ by NEXT architects and claudia linders is easily recognized by its 30-meter-long black façade. located just a few minutes’ walk from the city center, the project saw the transformation of an ‘old shack’ into a private residence complete with a studio and workspace. the dwelling is described as ‘an excellent example of how to create a unique, striking design that is informed by the specific characteristics of the surroundings.’

next architects house m
all images by ossip van duivenbode

 

 

the black façade’s sleek lines and gold fencing were chosen by NEXT and linders to accentuate the house’s elongated form. internally, the open-plan scheme is accessed via a patio behind the gold fencing. living spaces surround a wooden core that contains washrooms and other facilities. meanwhile, sightlines along the entire length of the residence ensure an open interior and a smooth transition between indoor and outdoor space.

next architects house m

next architects house m

next architects house m

next architects house m

all-black 'house M&M' in amsterdam is accessed via a giant sliding door

all-black 'house M&M' in amsterdam is accessed via a giant sliding door

all-black 'house M&M' in amsterdam is accessed via a giant sliding door

all-black 'house M&M' in amsterdam is accessed via a giant sliding door

all-black 'house M&M' in amsterdam is accessed via a giant sliding door

all-black 'house M&M' in amsterdam is accessed via a giant sliding door

 

 

project info:

 

name: house M&M 
location: funenpark, amsterdam
client: private
size: 269 sqm
status: complete
design: NEXT architects and claudia linders
NEXT architects team: marijn schenk, claudia linders, bart reuser, michel schreinemachers with mark spijkerman, joost lemmens, sylvia hendriks, andrea roelofse
construction advisor: pieters bouwtechniek
installation advisor: M-TRIX installatie adviseurs
main contractor: hillen & roosen
photography: ossip van duivenbode