NISHIZAWAARCHITECTS fills its own office in vietnam with lush greenery
 
NISHIZAWAARCHITECTS fills its own office in vietnam with lush greenery
aug 09, 2016

NISHIZAWAARCHITECTS fills its own office in vietnam with lush greenery

in vietnam, NISHIZAWAARCHITECTS has completed its own architecture studio beneath a six-storey house in ho chi minh city. clearly separated from the remainder of the residence, the practice was allowed to utilize and refurbish an area of the property that was originally intended for use as a parking garage. the scheme is intended to provide functional internal space that is simultaneously connected to the natural environment.

nishizawaarchitects-office-binh-thanh-district-saigon-vietnam-designboom-02
the architecture studio is located beneath a six-storey house
all images by hiroyuki oki

 

 

 

NISHIZAWAARCHITECTS’ office is entered via a stairway at one end of the design, which leads into the main working environment. ample greenery is positioned at each end of the plan, with a skylight used to illuminate the sunken space. a small fishpond is also included. the open-ended nature of the scheme ensures cross ventilation, while the water feature casts shimmering patterns of light onto the studio’s ceiling.

nishizawaarchitects-office-binh-thanh-district-saigon-vietnam-designboom-02
ample greenery is positioned at each end of the plan

 

 

 

the design team sought not to disturb the existing architecture, and chose minimal furnishings for the column-free interior. at the center of the room, a 5 meter-long table is supported by six steel legs, topped with a carbon black skin. invisible book shelves are presented in a similar fashion, while in contrast, coarse-textured wooden floor panels provide a rustic warmth. brick walls have been painted white, reflecting available daylight within the narrow space.

nishizawaarchitects-office-binh-thanh-district-saigon-vietnam-designboom-02
at the center of the room, a 5 meter-long table is supported by six steel legs

nishizawaarchitects-office-binh-thanh-district-saigon-vietnam-designboom-02
the scheme is entered via a stairway at one end of the design

nishizawaarchitects-office-binh-thanh-district-saigon-vietnam-designboom-02
the water feature casts shimmering patterns of light onto the studio’s ceiling

nishizawaarchitects-office-binh-thanh-district-saigon-vietnam-designboom-02
the design team sought not to disturb the existing architecture

nishizawaarchitects-office-binh-thanh-district-saigon-vietnam-designboom-02
a skylight is used to illuminate the sunken space

nishizawaarchitects-office-binh-thanh-district-saigon-vietnam-designboom-02
minimal furnishings have been chosen for the column-free interior

nishizawaarchitects-office-binh-thanh-district-saigon-vietnam-designboom-11
section

 

 

project info:

 

location: binh thanh district, saigon, vietnam
area: 70 sqm
project year: 2015
architects: shunri nishizawa, le uyen minh
plans, illustrations and visualizations: NISHIZAWAARCHITECTS
photography: hiroyuki oki

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
508,225 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine