noa* (network of architecture) cuts into italy's south tyrolean landscape with its apfelhotel
 

noa* (network of architecture) cuts into italy's south tyrolean landscape with its apfelhotel

in italy’s south tyrolean region of saltaus, noa* (network of architecture) introduces its novel, design-minded apfelhotel for a young new generation of owners staying true to their traditional roots. the site at torgglerhof lies at the mouth of the passeier valley, with cultural roots that run deep in the cultivation of apples. over time, it had become a destination for visitors seeking to linger, connect, and celebrate the scenic views. it’s here that the apfelhotel was built, and has since become a boutique hotel for retreat. born of a winning competition entry to expand the heritage building’s existing structure, the project houses a restaurant, hotel, and wellness center which sculpturally cuts underground into the landscape.

noa* apfelhotel
images by alex filz

 

 

as the central focal point of the apfelhotel, the team at noa* (network of architecture) designs a wellness area which recalls a lush, contemporary garden. expressed with a concave subtraction from the earth, this ‘green heart’ integrates smoothly and fully into the landscape. the project houses eighteen new suites, carefully curated with a design language that celebrates the rural, mountainous context. the design team emphasizes a preservation of the farmhouse typology, maintaining its scale and traditional ornamentation.

noa* apfelhotel

 

 

noa* (network of architecture) designs the newly opened wellness facility — the centerpiece of the apfelhotel — to blend into a natural green slope so that the building can hardly be seen. the entrance to the new spa is built with a curving, semi-exposed concrete shell that tucks into the landscape and is interrupted with a decorative door of antique wood. here, along the interface between the surface and subsurface, the team at noa* seeks to introduce an atmosphere of subterranean immersion. the southside of the wellness area, on the other hand, opens outward with a facade of glass and steel that vanishes beneath a blanket of rooftop greenery

noa* apfelhotel noa* apfelhotel noa* apfelhotel noa* apfelhotel noa* apfelhotel noa* apfelhotel noa* apfelhotel

noa-network-of-architecture-apfelhotel-torgglerhof-designboom-011

noa* apfelhotel noa* apfelhotel noa* apfelhotel noa* apfelhotel

 

 

project info:

 

project title: apfelhotel torgglerhof

architecture, interior design: noa* network of architecture

location: saltaus, st. martin im passeier, italy

client: apfelhotel torgglerhof, family pichler

completion: may 2020

photography: alex filz

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
508,326 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine