noiz combines patterns, textures, and furniture in zhengzhou clubhouse
 
noiz combines patterns, textures, and furniture in zhengzhou clubhouse noiz combines patterns, textures, and furniture in zhengzhou clubhouse
jul 29, 2014

noiz combines patterns, textures, and furniture in zhengzhou clubhouse

noiz combines patterns, textures, and furniture in zhengzhou clubhouse
photo © kyle yu
all images courtesy of noiz architects

 

 

 

a large private company based in china has commissioned noiz architects to design a clubhouse near their headquarters in zhengzhou. the 1,700m ² project is situated within the second and third floors of an existing three-story building with a triangular footprint. its unique shape and core distribution restricted the design and functional layout, making it difficult to distribute rooms within a standard grid. thus, the architects decided to make the plan as free-form as possible so it could flexibly accommodate the structure. this allowed any adjustment of the spatial organization to be relatively easily during planning phases, as it was revised over twenty times throughout design development. the main program needed to include reception, meeting, dining, and recreational areas, as well as private suites for the owner and guests of the company.

noiz zhengzhou clubhouse china
the void of the main hall that undulates upwards
photo © kyle yu

 

 

 

the building is located in a large-scale development of the contemporary city center, displaying an eclectic collection of typologies and components. to counter the busy, mixed palette of the exterior, the interior scheme is as colorless as possible, making everything white to remove the sense of weight on the outside. therefore, a vivid variety of decor, patterns, and textures are introduced to express different atmospheres. this helps the guests develop a sense of attachment to individual spaces within the overall neutrality of the clubhouse. after carefully researching and cataloguing multiple material options, the floors, walls, ceilings, and furnishings were coordinated with one another while considering the scales and functions specific to each program.

noiz zhengzhou clubhouse china
the unlit chandelier of crystals
photo © kyle yu

noiz zhengzhou clubhouse china
looking up through the ceiling
photo © kyle yu

noiz zhengzhou clubhouse china
LED lights produce a decorative effect for the upper level
photo © kyle yu

 

 

 

the largest room is the main hall, with a double-height atrium that operates as a reception area and an event venue. this vertical continuity is accomplished by treating the lower level ceiling as an upside-down landscape that flows towards a large opening in the center, like a hole in a golf course, deliberately punching through an uneven plane. above, the upper ceiling suspends a glistening chandelier of floating crystals that can display a colorful effect with embedded LED lights for special events and private functions.

noiz zhengzhou clubhouse china
the walls reference historic images
photo © kyle yu

noiz zhengzhou clubhouse china
faux textures decorate the entry of a corridor
photo © kyle yu

 

 

 

imagery of historic and contemporary architectural styles, compiled from various eastern and western references, provide unexpected experiences. these characteristics are intentionally treated as ‘fake’ information, and randomly mixed as two-dimensional and three-dimensional representations. these gates are detached from their original context and are located sporadically, sometimes too densely arranged or cramped in between curving walls.

noiz zhengzhou clubhouse china
textures and patterns help capture light and individualize the spaces
photo © kyle yu

 

 

 

the oscillation between neutral zones and vivid materiality, large and small, distorted within a random combination of 2D and 3D, with hard lines and gentle curvatures, plain and decorative patterns, all create an abnormal but pure impression of the clubhouse, with which the client intends to project the company’s innovative vision. ‘by mixing two opposite qualities, we set out on an experiment to create a space which is unique yet makes the user feel at home,’ the architects said.

noiz zhengzhou clubhouse china
common lounge area
photo © kyle yu

noiz zhengzhou clubhouse china
a contoured bench set along a gridded wall
photo © kyle yu

noiz zhengzhou clubhouse china
a glass table with a white base
photo © kyle yu

noiz zhengzhou clubhouse china
interior of a meeting room
photo © kyle yu

 

 

project info:

 

title: zhengzhou clubhouse
year: 2012
location: zhengzhou, china
building type: clubhouse (interior)
floor area: 1700 m2
architects: keisuke toyoda and jia-shuan tsai of noiz

 

 

designboom has received this project from our ‘DIY submissions‘ feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy
LOG IN
designboom's comment policy guidelines
generally speaking, if we publish something, it's because we're genuinely interested in the subject. we hope you'll share this interest and if you know even more about it, please share! our goal in the discussion threads is to have good conversation and we prefer constructive opinions. we and our readers have fun with entertaining ones. designboom welcomes alerts about typos, incorrect names, and the like.
the correction is at the discretion of the post editor and may not happen immediately.

what if you disagree with what we or another commenter has to say?
let's hear it! but please understand that offensive, inappropriate, or just plain annoying comments may be deleted or shortened.

- please do not make racist, sexist, anti-semitic, homophobic or otherwise offensive comments.
- please don't personally insult the writers or your fellow commenters.
- please avoid using offensive words, replacing a few letters with asterisks is not a valid workaround.
- please don't include your website or e-mail address in your comments for the purpose of self-promotion.
- please respect jury verdicts and do not discuss offensively on the competition results
(there is only one fist prize, and designboom usually asks renown professionals to help us to promote talent.
in addition to the awarded designs, we do feel that almost all deserve our attention, that is why we publish
the best 100-200 entries too.)

a link is allowed in comments as long as they add value in the form of information, images, humor, etc. (links to the front page of your personal blog or website are not okay). unwelcome links (to commercial products or services of others, offensive material etc. ) will be redacted. and, ... yes, spam gets banned. no, we do not post fake comments.

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
492,113 subscribers
- see sample
- see sample