noriyoshi morimura constructs concrete jyoushin house
all images courtesy of noriyoshi morimura architects & associates

 

 

 

noriyoshi morimura architects & associates has finalized the construction of ‘jyoushin house’ in japan. the concrete structure carefully utilizes glazing to offer a balance between the provision of natural light and the privacy required of a residential dwelling. located in a suburban area, the four bedroom property serves as a comfortable and secure family home.

 

a secluded entrance invites inhabitants in from the street, bringing them inside the protected environment. primary living accommodation is found at the ground floor, alongside kitchen and dining facilities, while sleeping quarters are situated at the second level of the property. large glazing at the upper storey overlooks the neighborhood and brings light into the sheltered abode. internally, the exposed concrete runs throughout the design and is complimented by the use of dark timbers and other natural materials.

noriyoshi morimura jyoushin house designboom
parking space is provided at the front of the property

noriyoshi morimura jyoushin house designboom
exposed concrete is complimented by the use of dark timbers and other natural materials

noriyoshi morimura jyoushin house designboom
living accommodation is found at ground level

noriyoshi morimura jyoushin house designboom
carefully allocated glazing brings light into the house

noriyoshi morimura jyoushin house designboom
light fittings are recessed within the concrete structure

noriyoshi morimura jyoushin house designboom
circulation space within the home

noriyoshi morimura jyoushin house designboom
the kitchen and dining area, looking towards the living room

noriyoshi morimura jyoushin house designboom
glazing brings natural daylight into the sheltered dwelling

noriyoshi morimura jyoushin house designboom
the secluded entrance to ‘jyoushin house’