OFIS architects created the farewell chapel next to a cemetery in the small own of krasnja, slovenia just outside ljubljana. the chapel was first designed in 2005 and was completed this year. the building is cut into the hillside and follows the lines of the landscape on the site. the design features a long curved cement wall which undulates along to define the main façade. the building’s service facilities are at the closed end while the chapel area is open to the outside with a clear glass wall. the chapel is also curved and clad inside and outside with larch wood paneling. a skylight lies above in a unique crucifix form. outside, a ramp connects the ground level to the roof top where the skylight remains visible.

OFIS architects: farewell chapel

OFIS architects: farewell chapel

OFIS architects: farewell chapel

OFIS architects: farewell chapel

OFIS architects: farewell chapel

OFIS architects: farewell chapel

OFIS architects: farewell chapel

photography by tomaz gregoric