loading video...

OHArchitecture embeds stepped camma villa and office onto sloping site in otsu, japan

CAMMA by OHArchitecture serves as both a villa and an office

 

Situated in the Satoyama area of Sekitsu, Otsu City, Shiga Prefecture, Japan, CAMMA serves as both a villa and an office, harmonizing with its lush natural surroundings. Despite the challenging terrain—a mostly sloped site covered in thickets of trees—OHArchitecture‘s vision was to create a gathering space that connects people with the charm of the location.

 

Initially abandoned after development efforts, the site revealed its hidden beauty through glimpses of Satoyama scenery and the sounds of wildlife. Inspired by this natural allure, the aim was to establish CAMMA as a third place—a shared activity base fostering interaction and discovery.

 

To integrate seamlessly with the landscape, the design minimizes the construction’s impact on the sloping ground. A horizontal roof extends from the road, leading visitors into a series of spaces arranged in a stepped manner along the slope. Each room offers a unique perspective, with some close enough to touch the surrounding trees, fostering a deep connection with nature.

OHArchitecture embeds stepped camma villa and office onto sloping site in otsu, japan
all images courtesy of OHArchitecture

 

 

CAMMA’s elevated structure allows for living amidst the trees

 

CAMMA’s second-floor terrace, featuring a sauna, provides an elevated experience akin to being amidst the trees. The shared offices, cafés, and saunas in the area further encourage diverse groups to converge, promoting interaction and collaboration.

 

The name ‘CAMMA,’ a play on ‘COMMA,’ symbolizes a pause—a moment of connection and interaction. This punctuation-inspired title reflects the space’s purpose: to create a pause in daily life, fostering creativity and community engagement.

 

By repurposing an unused sloping land, the design team at OHArchitecture aims for CAMMA to evolve into a vibrant hub where people gather, intersect, and enrich each other’s lives amidst the tranquility of nature.

OHArchitecture embeds stepped camma villa and office onto sloping site in otsu, japan
situated in the lush Satoyama area of Sekitsu, Otsu City, CAMMA blends with its natural surroundings

OHArchitecture embeds stepped camma villa and office onto sloping site in otsu, japan
despite the challenging terrain, OHArchitecture creates a space that connects people with the location

OHArchitecture embeds stepped camma villa and office onto sloping site in otsu, japan
abandoned after initial development, CAMMA reveals hidden beauty through glimpses of Satoyama scenery

OHArchitecture embeds stepped camma villa and office onto sloping site in otsu, japan
upon entering, the path leads to the terrace adorned in crushed tiles

OHArchitecture embeds stepped camma villa and office onto sloping site in otsu, japan
CAMMA aims to be a shared activity base fostering interaction and discovery

OHArchitecture embeds stepped camma villa and office onto sloping site in otsu, japan
the main terrace overlooks the green scenery of Satoyama

camma-villa-office-oharchitecture-japan-designboom-1800-3

a horizontal roof extends from the road, guiding visitors into spaces arranged in a stepped manner along the slope

OHArchitecture embeds stepped camma villa and office onto sloping site in otsu, japan
for the ceiling, each 120mm column stands between two beams to reduce the burden on the beams

OHArchitecture embeds stepped camma villa and office onto sloping site in otsu, japan
each room offers a unique perspective of the surrounding trees, fostering a deep connection with nature

OHArchitecture embeds stepped camma villa and office onto sloping site in otsu, japan
CAMMA seeks to be a place where people gather and enrich each other’s lives amidst nature’s tranquility

OHArchitecture embeds stepped camma villa and office onto sloping site in otsu, japan
the volumes are arranged in a stair-like manner to follow the terrain

camma-villa-office-oharchitecture-japan-designboom-1800-2

CAMMA’s design minimizes construction impact on the sloping ground, blending with the landscape

 

1/13
1
 
1
 
1
 
1
 
1
 
1
 
1
 
1
 
1
 
1
 
1
 
1
 
1
 

project info:

 

name: CAMMA
architect: OHArchitecture

location: Satoyama, Sekitsu, Otsu City, Shiga Prefecture, Japan

 

 

designboom has received this project from our DIY submissions feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

 

edited by: christina vergopoulou | designboom

KEEP UP WITH OUR DAILY AND WEEKLY NEWSLETTERS
suscribe on designboom
- see sample
- see sample
suscribe on designboom

architecture in japan (1503)

OHArchitecture (10)

residential architecture and interiors (3862)

where people work (858)

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

designboom will always be there for you

milan, new york, beijing, tokyo,  since 1999
X
5