pavilion with mirror interior by atelier ARI reflects surrounding nature in north france
 

pavilion with mirror interior by atelier ARI reflects surrounding nature in north france

designed by atelier ARI, ‘reflektor’ is a pavilion situated within on the hill of parc cabiddu, in wingles, north france. the triangular structure, which settles within an open space with lush vegetation, features a mirror interior, providing interesting views of the natural surroundings. 

reflektor 1

all images by yves bercez

 

 

people can enter the pavilion by atelier ARI at the front or through a small entrance from the walking path at the backside. upon entering, a conical shape opens up and forms an intimate inner space where mirrors reflect the surrounding land and lake. visitors can lie down on the brightly colored artwork and enjoy the sun, or they can on the two bright yellow chairs.

reflektor 2the pavilion marks the end of a triangular cut-out in the birch forest around the lake.

 

 

the horn-like shape of the pavilion strengthens the vastness of the view, while the reflecting ceiling creates a wide image of the landscape from a bird’s eye perspective, showing the world upside down. the artwork on the floor creates a strong contrast with the birch tree forest, and combined with the reflective interior, provides an out of space-like explosion of color. people inside the pavilion are projected several times in the walls and ceiling and become visible from afar.

reflektor 3the walls and the ceiling are covered with aluminium mirrors

 

 

reflektor creates a quiet place within the leisure park where people can experience the landscape in a different way. it is a place where one can rest, meet with others, see and be seen. the pavilion gathers people in a small space and highlights the vast landscape in an unexpected manner.

reflektor 4
the floor is made of vinyl, with a print of an artwork made of leftovers of earlier projects of atelier ARI

 

 

the exterior of the pavilion is made of a douglas wooden structure. the inner walls and ceiling are made of exterior plywood and cladded with aluminium mirroring plates. the whole structure is fixed on a concrete base in the ground.

reflektor 5
the mirrors multiply the people lying or sitting inside the pavilion

reflektor 6
a comfortable place to have a chat and enjoy the beautiful view over the lake

reflektor 7
the pavilion gathers people in a small space to experience the landscape in an unexpected way

reflektor 8
the small opening on the backside frames the view towards the lake

reflektor 9
the lake can also be experienced through the ceiling

reflektor 10
the mirroring roof turns the world upside-down

 

 

project info:

 

name: reflektor
design studio: atelier ARI
location: parc cabiddu in wingles, france

 

 

designboom has received this project from our ‘DIY submissions‘ feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

 

edited by: myrto katsikopoulou | designboom

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
508,326 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine