perforated metallic shell extends c-project's exposed concrete base in south korea

perforated metallic shell extends c-project's exposed concrete base in south korea

GAGAHOHO ARCHITECTS constructs C-project in Ipae-dong

 

Located amidst a blend of residential and industrial zones in Ipae-dong, Namyangju, Gyeonggi-do, the C-project emerged from a request by a Japanese alcohol trading company. Positioned within an urban planning facility, the site presented challenges such as limited sunlight and noise from surrounding factories. GAGAHOHO Architects aimed to redefine the image of an office building in this context.

 

Spanning three floors, the building houses alcohol storage on the first floor and staff workspaces on the upper levels. The layout prioritized accessibility for forklifts and segregation of storage spaces into different temperature zones. The second-floor workspace aimed for tranquility with a view of the outdoor terrace, while the third floor, designated for the client’s personal use, integrated an external garden.

perforated metallic shell extends c-project's exposed concrete base in south korea
all images by Narsilion Photography

 

 

exposed concrete and Perforated plates form the exterior

 

Inspired by nearby factory structures, the exterior design sought harmony with the surroundings. GAGAHOHO Architects opted for a single shell, combining exposed concrete and perforated plates, to encapsulate the building’s dual purpose as a storage facility and office space. The concrete facade exudes solidity, while the perforated plates allow for privacy and ventilation.

 

The use of exposed concrete evokes a robust presence, balanced with a refined ambiance. The double-skin facade creates depth and plays with light, offering both privacy and a dynamic visual experience. Perforated plates, strategically designed for lighting and airflow, enhance workspace efficiency while adding architectural interest. Through meticulous detailing, the facade achieves a harmonious blend of solidity and sophistication, echoing the building’s industrial context.

perforated metallic shell extends c-project's exposed concrete base in south korea
C-project emerges in Ipae-dong, Namyangju, Gyeonggi-do, amidst residential and industrial areas

perforated metallic shell extends c-project's exposed concrete base in south korea
GAGAHOHO Architects aims to redefine office building standards in this context

perforated metallic shell extends c-project's exposed concrete base in south korea
with three floors, the building dedicates the first floor to alcohol storage and the upper levels to staff workspaces

perforated metallic shell extends c-project's exposed concrete base in south korea
the second floor offers a peaceful workspace overlooking an outdoor terrace

c-project-gagahoho-architects-south-korea-designboom-1800-2

the third floor integrates an external garden for the client’s personal use

perforated metallic shell extends c-project's exposed concrete base in south korea
inspired by nearby factories, the exterior design seeks harmony with the surroundings

c-project-gagahoho-architects-south-korea-designboom-1800-4

a single shell, combining exposed concrete and perforated plates, embodies the building’s multifunctional essence

 

1/3
the double-skin facade creates depth and plays with light, offering privacy and visual interest
the double-skin facade creates depth and plays with light, offering privacy and visual interest
strategically designed perforated plates enhance airflow and lighting, optimizing workspace efficiency
strategically designed perforated plates enhance airflow and lighting, optimizing workspace efficiency
through thoughtful design, the building presents a visually captivating and functionally efficient space
through thoughtful design, the building presents a visually captivating and functionally efficient space

project info:

 

name: C-project
architect: GAGAHOHO Architects | @gagahohoarchi 

principal architect: Seung Tae O

design team: Seung Tae O, Eunhye Ko

location: Ipae-dong , Namyangju,Gyeonggi-do, South Korea

photography: Narsilion Photography | @narsilion_photography

 

 

designboom has received this project from our DIY submissions feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

 

edited by: christina vergopoulou | designboom

KEEP UP WITH OUR DAILY AND WEEKLY NEWSLETTERS
suscribe on designboom
- see sample
- see sample
suscribe on designboom

happening now! sky-frame’s ‘my point of view’ film presents david montalba’s surf-inspired architecture in malibu, using their expansive glass doors for uninterrupted ocean views – see the whole video on designboom! 

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

X
5