philipp architekten places study in white at the foot of the swabian alb
 
philipp architekten places study in white at the foot of the swabian alb
sep 11, 2014

philipp architekten places study in white at the foot of the swabian alb

philipp architekten places a study in white at the foot of the swabian alb
all images courtesy of anna philipp architekten

 

 

 

overlooking the swabian alb’s lush terrain in southern germany, philipp architekten has set ‘a study in white’ – a residential home situated on a long and narrow plot of land at the foot of the highland region. conceptually, the property’s extreme proportions are organized through the use of a tree line, a water line and an art line. the latter divides the building into a horizontal public space containing the areas for living, cooking and eating, while a vertical, private area with a library and office provides the family with an opportunity to retreat.

philipp architekten places study in white at the foot of the swabian alb
the villa stretches over 33 meters and is integrated on the narrow plot

 

 

 

the family’s great passion for art and graphic design has been incorporated throughout the entire dwelling, lending the scheme a sense of creative expression. the spacious villa opens to the south, benefiting from natural light flooding the interior through huge picture windows. strategically placed skylights further maximize the abundant daylight, leading from the entrance to the dining area.

philipp architekten places study in white at the foot of the swabian alb
a water basin and a large terrace are placed in front of the private area

anna-philipp-designs-a-study-in-white-designboom-03
the spacious villa opens to the south, benefiting from the natural light flooding the interior

anna-philipp-designs-a-study-in-white-designboom-02
the purist staircase in white shows a view of the skylight

philipp architekten places study in white at the foot of the swabian alb
strategically placed skylights maximize the abundant daylight and lead from the entrance to the dining area

philipp architekten places study in white at the foot of the swabian alb
the open living area accommodates an impressive pop-art-graffiti wall

philipp architekten places study in white at the foot of the swabian alb
a brazilian natural stone plate adorns the bathroom

philipp architekten places study in white at the foot of the swabian alb
the villa at night

 

 

designboom has received this project from our ‘DIY submissions‘ feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
508,243 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine