raffaello rosselli converts an australian tinshed into office

raffaello rosselli tinshed

photo © mark syke

all images courtesy of raffaello rosselli

 

 

 

raffaello rosselli transforms a dilapidated, window-less two-storey ‘tinshed’ into a light-filled office and studio in sydney australia. located prominently on the corner of a residential street in the district of redfern, the construction is a remnant of the area’s industrial past, the last of its kind. the existing structure was disassembled and re-structured with wood framing. the corrugated tin panels were then reassembled on three facades, while the fourth wall is clad in cement fibre panels. corten steel frames punch through the rusted exterior, creating several windows where there were none before. daylight and raw materials add warmth to the interior of the studio and office.  

 

 

 raffaello rosselli converts an australian tinshed into office

the contrasting material of the west facade is evidence of the project’s reconstruction

photo © mark syke

 

 

 

raffaello rosselli converts an australian tinshed into office

corten window and door frames maintain the industrial feel of the tin cladding

photo © richard carr

 

 

raffaello rosselli converts an australian tinshed into office

photo © richard carr

 

 

raffaello rosselli converts an australian tinshed into office

a concave corner constrains the original proportion of the facade while allowing a larger floor area

photo © richard carr

 

 

raffaello rosselli converts an australian tinshed into office

the construction shares the palette and proportions of its context

photo © mark syke

 

 

raffaello rosselli converts an australian tinshed into office

the original construction

photo © raffaello rosselli

 

 

raffaello rosselli converts an australian tinshed into office

tinshed after reconstruction by raffaello rosselli

photo © raffaello rosselli

 

 

raffaello rosselli converts an australian tinshed into office

(left): the entrance to the second floor office is indicated by an angle in the east wall

(right): inside, raw materials and light add warmth in contrast to the cool exterior palette

photos © mark syke

 

 

raffaello rosselli converts an australian tinshed into office

corten-framed windows let ample light into the space

photo © mark syke

 

 

raffaello rosselli converts an australian tinshed into office