bernard bühler residence arc en ciel
image © agence bernard bühler
all images courtesy of agence bernard bühler

 

 


bernard bühler
 has reimagined the french apartment typology with ‘arc en ciel.’ characterized by polychrome louvers that envelop the curved mass, the building is positioned at an intersection and near a shopping center and mimicks the flow of cars, tramway lines and pedestrian paths. the translucent panels are interrupted only by concrete volumes that serve as extensions of terraces and are bookended with equally bright planes. while the first level is fully glazed office spaces, curved hallways serve as the interior circulation for a network of apartments. the colorful cladding distinguishes the otherwise standard program from the suburban surroundings and additionally catches chromatically altered bits of the landscape. 

 

 

rainbow residence arc en ciel by bernard buhler
bernard bühler residence arc en ciel
image © vincent monthiers

 

 

rainbow residence arc en ciel by bernard buhler
bernard bühler residence arc en ciel
image © vincent monthiers

 

 

rainbow residence arc en ciel by bernard buhler
(left): bernard bühler residence arc en ciel, image © vincent monthiers
(right): image © agence bernard bühler

 

 

rainbow residence arc en ciel by bernard buhler
bernard bühler residence arc en ciel
images © vincent monthiers

 

 

rainbow residence arc en ciel by bernard buhler
bernard bühler residence arc en ciel
image © vincent monthiers

 

 

rainbow residence arc en ciel by bernard buhler
bernard bühler residence arc en ciel
image © vincent monthiers