renzo piano integrates vertical greenery at JNBY's hangzhou HQ renzo piano integrates vertical greenery at JNBY's hangzhou HQ
feb 05, 2015

renzo piano integrates vertical greenery at JNBY's hangzhou HQ

renzo piano integrates vertical greenery at JNBY’s hangzhou HQ
image © RPBW / rendering by cristiano zaccaria

 

 

 

renzo piano building workshop is currently working on a large scale project in china that will see a barren brown field site transformed into the headquarters of apparel brand JNBY. the plot in the city of hangzhou will form part of a ‘superblock’, a semi-private gated community measuring 250,000 square meters.

renzo piano JNBY headquarters hangzhou china designboom
the program is arranged around the site’s perimeter, creating a large protected green space
image © RPBW / rendering by cristiano zaccaria

 

 

 

the concept is defined by placing the majority of the program around the site’s perimeter in order to create a large protected green space. this park contains an open plaza, encouraging workers to congregate and spend time outdoors. the structures surrounding the piazza are permeable for pedestrian access, while the lobbies and retail spaces of each building are oriented inwards towards the public square.

renzo piano JNBY headquarters hangzhou china designboom
offices oriented towards the park feature green planted façades
image © RPBW / rendering by cristiano zaccaria

 

 

 

the program – which includes an art gallery, a variety of event spaces, and designer shops – is organized on a diagonal grid configured to offer optimal circulation across the site. these functions are intentionally positioned to intersect and disrupt the regularity of the commercial office buildings, thus breaking down their visual presence and adding areas of complexity and interest.

renzo piano JNBY headquarters hangzhou china designboom
vegetation also helps in reducing the visual massing of the buildings
image © RPBW

 

 

 

green planted façades face the centrally positioned park, while other elevations are a combination of fritted glass, aluminum panels and architectural concrete. hangzhou’s subtropical climate is favorable for vertical gardens, while the vegetation also helps in reducing the visual massing of the built form.

 

furthermore, motorized sunshades provide sufficient shading to allow for large IGU’s composed of low-iron glass with a low-e coating. this combination is ideal for improved thermal performance, optimum control of natural light and excellent color rendition within the internal spaces. plantation is continued across the scheme’s terraces and roofs, with chinese tea species planted throughout. 

renzo piano JNBY headquarters hangzhou china designboom
the site is configured to offer optimal circulation across the site
image © RPBW

 

 

 

additionally, small modular pavilions are being considered that may be used as greenhouses, exhibition pavilions, or retail outlets. the pop-up units will be designed so they can be conveniently erected or taken apart when appropriate.

renzo piano JNBY headquarters hangzhou china designboom
a scale prototype of the building’s steel façade
images © RPBW / photos by maxime laurent

renzo piano JNBY headquarters hangzhou china designboom
initial conceptual sketch by renzo piano
image © RPBW

 

drawings

 

project info:

 

project name: JNBY headquarters
timeline: 2013 – in progress
location: hangzhou, china
client: hui zhan technology (hangzhou) co, ltd
team: renzo piano building workshop in collaboration with greentown orient architects (hangzhou)

  • Stop already with the vertical gardening…it’s become a worn-out idiom. And it’s just not practical for tall buildings. Besides the logistics of watering, fertilizing, and pruning on the outer edges of the greenery, it’s extreemly dangerous to pedestrians below. Shrubs will self-prune and even a small branch falling from above can break somebodys nose – or worse. The plants will eventually become root bound and either die or break their containers causing corrosive leaks. Besides, good Architecture does not need to be adorned with greenery – this is gilding the lily..

    trimtab21 says:

have something to add? share your thoughts in our comments section below.

comments policy
LOG IN
designboom's comment policy guidelines
generally speaking, if we publish something, it's because we're genuinely interested in the subject. we hope you'll share this interest and if you know even more about it, please share! our goal in the discussion threads is to have good conversation and we prefer constructive opinions. we and our readers have fun with entertaining ones. designboom welcomes alerts about typos, incorrect names, and the like.
the correction is at the discretion of the post editor and may not happen immediately.

what if you disagree with what we or another commenter has to say?
let's hear it! but please understand that offensive, inappropriate, or just plain annoying comments may be deleted or shortened.

- please do not make racist, sexist, anti-semitic, homophobic or otherwise offensive comments.
- please don't personally insult the writers or your fellow commenters.
- please avoid using offensive words, replacing a few letters with asterisks is not a valid workaround.
- please don't include your website or e-mail address in your comments for the purpose of self-promotion.
- please respect jury verdicts and do not discuss offensively on the competition results
(there is only one fist prize, and designboom usually asks renown professionals to help us to promote talent.
in addition to the awarded designs, we do feel that almost all deserve our attention, that is why we publish
the best 100-200 entries too.)

a link is allowed in comments as long as they add value in the form of information, images, humor, etc. (links to the front page of your personal blog or website are not okay). unwelcome links (to commercial products or services of others, offensive material etc. ) will be redacted. and, ... yes, spam gets banned. no, we do not post fake comments.

architecture news