in norway, rever & drage architects has transformed an existing structure, which contained a series of small rooms, into a more open and functional cabin retreat. ‘the owners wanted to retain the traditional and representative façade towards the road and other settlement in the village, however, they wished a more open aspect towards the fjord and mountains,’ explains the design team.


all images by tom auger

 

 

the original building comprised a range of materials, and included both vertical and horizontal paneling. adding to this diverse palette, rever & drage glazed the south-east wall so that the kitchen offered unobstructed views across the scenic landscape. another window has been mounted within the bedroom, affording picturesque views from bed.


new glazing presents views towards the neighboring fjord and mountains

 

 

the majority of the interior partitions have been removed, with only the bedroom preserved. the loft and the ground floor have been combined to make one airy space, while a tiled area with underfloor heating allows wet shoes to dry inside the property. other additions include an insulating wind membrane within the walls to reduce heat loss, and a wooden roof, which has been placed over the existing corrugated iron canopy.


the majority of the interior partitions have been removed

 

 

to the west, the original façade has been preserved, but now includes a covered shelter where equipment and clothing can be kept dry. the porch also serves as an additional external area for recreation. ‘the result has been better than our expectations,’ says rever & drage architects. ‘the harmony in the east façade works well in spite of the different windows. the choice and composition of materials and color functions well.’


the loft and the ground floor have been combined to make one airy space


the original building comprised a range of materials, and included both vertical and horizontal paneling


a new window affords picturesque views from bed


a wooden roof has been placed over the existing corrugated iron canopy


a new insulating wind membrane within the walls reduces heat loss


the client wanted to retain the traditional façade oriented towards the village


floor plan / level 0


section

 

 

project info:

 

name: boggestranda
architects: rever & drage architects
design team: tom auger, martin beverfjord, eirik lilledrange
completed: 2016
location: boggestranda, nesset, norway
area: 42 sqm / 452 sqf
photography: tom auger

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

    have something to add? share your thoughts in our comments section below.

    comments policy
    LOG IN
    designboom's comment policy guidelines
    generally speaking, if we publish something, it's because we're genuinely interested in the subject. we hope you'll share this interest and if you know even more about it, please share! our goal in the discussion threads is to have good conversation and we prefer constructive opinions. we and our readers have fun with entertaining ones. designboom welcomes alerts about typos, incorrect names, and the like.
    the correction is at the discretion of the post editor and may not happen immediately.

    what if you disagree with what we or another commenter has to say?
    let's hear it! but please understand that offensive, inappropriate, or just plain annoying comments may be deleted or shortened.

    - please do not make racist, sexist, anti-semitic, homophobic or otherwise offensive comments.
    - please don't personally insult the writers or your fellow commenters.
    - please avoid using offensive words, replacing a few letters with asterisks is not a valid workaround.
    - please don't include your website or e-mail address in your comments for the purpose of self-promotion.
    - please respect jury verdicts and do not discuss offensively on the competition results
    (there is only one fist prize, and designboom usually asks renown professionals to help us to promote talent.
    in addition to the awarded designs, we do feel that almost all deserve our attention, that is why we publish
    the best 100-200 entries too.)

    a link is allowed in comments as long as they add value in the form of information, images, humor, etc. (links to the front page of your personal blog or website are not okay). unwelcome links (to commercial products or services of others, offensive material etc. ) will be redacted. and, ... yes, spam gets banned. no, we do not post fake comments.

    PRODUCT LIBRARY

    a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

    architecture news