RN house by indonesian rakta studio has a pulled out white box with floor to ceiling window
 

RN house by indonesian rakta studio has a pulled out white box with floor to ceiling window

contemporary yet tropical, embracing the surroundings with the material boldness, rakta studio’s RN house is located in padalarang, indonesia. the two-story building is in an earthly tone color to blend the inside with the outside.

RN house by indonesian rakta studio has a pulled out white box with floor to ceiling window
front elevation daytime
all photos © KIE

 

 

the lower level is made of red bricks stacked forward and backward to create a pattern of shades. it became the main accent of the whole building and can embrace the whole surrounding with it.

RN house by indonesian rakta studio has a pulled out white box with floor to ceiling window
front elevation night time

 

 

the pulled out white box on the second level gives the house a light and dynamic impression. white as the neutral color can accentuate more for the brick.

RN house by indonesian rakta studio has a pulled out white box with floor to ceiling window

 

 

by putting a garden in the middle of the house, rakta studio intended to blend both inner and outer space and practically increase the air flow and intensity of the sunlight. the studio exposed the wooden line at the east side of the house’s façade to reduce the heat in the morning and designed it to be able to open in the evening to gain some natural sunlight.

RN house by indonesian rakta studio has a pulled out white box with floor to ceiling window

 

RN house by indonesian rakta studio has a pulled out white box with floor to ceiling window

 

RN house by indonesian rakta studio has a pulled out white box with floor to ceiling window

 

RN house by indonesian rakta studio has a pulled out white box with floor to ceiling window

 

RN house by indonesian rakta studio has a pulled out white box with floor to ceiling window

 

RN house by indonesian rakta studio has a pulled out white box with floor to ceiling window

 

RN house by indonesian rakta studio has a pulled out white box with floor to ceiling window

 

RN house by indonesian rakta studio has a pulled out white box with floor to ceiling window

 

project info:

 

firm: rakta studio

lead architect: ronald adikusumo

location: padalarang, indonesia

site area: 280 sqm

photography: KIE

 

designboom has received this project from our ‘DIY submissions‘ feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

 

edited by: maria erman | designboom

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
508,137 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine