rómulo neto arquitectos' sculpted 'belife' wellness center is soft and playful

rómulo neto arquitectos' sculpted 'belife' wellness center is soft and playful

rómulo neto arquitectos introduces its bright and playful ‘belife’ wellness center to the coastal city of aveiro, portugal. the integrated health offices are organized to maximize natural sunlight and are organized into four main programs — integrated medicine, ‘dermatofunctional’ offices, physical therapy, and group classes. secondary areas are organized around the wellness functions including a reception space as well as a living and kitchen area for employees. the interiors are characterized by their softened corner conditions and sculpturally undulating corridor.

rómulo neto belife
images by ivo tavares studio | @ivotavaresstudio

 

 

the team at rómulo neto arquitectos designs its belife wellness center with influence from the organic form of the human body. the body is the central focus of the project, both formally and programmatically. the curves are expressed along the interiors in a way that suggests fluidity. the undulating wall which defines the corridor is not only designed as a sculptural feature, but as a functional solution meant to conceal the preexisting protruding pillars. the strategy serves to introduce a softness by filling the hard edges which disrupted the cohesive design language.

rómulo neto belife

 

 

rómulo neto arquitectos makes use of color to organize the interiors of its belife wellness center. the four programs are express with colors that correspond to the four elements of earth, air, fire, water. the design team explains: ‘the intention is that those who visit the space, feel good, in communion with nature, with more health and more energy, and that is also the function of the architect, offering through light, shape, textures and colors, emotions and moods that provide a good experience to the user of the space.’

rómulo neto belife rómulo neto belife rómulo neto arquitectos' sculpted 'belife' wellness center is soft and playful rómulo neto arquitectos' sculpted 'belife' wellness center is soft and playful rómulo neto arquitectos' sculpted 'belife' wellness center is soft and playful

romulo-neto-belife-wellness-center-ivo-tavares-studio-designboom-011

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

designboom will always be there for you

milan, new york, beijing, tokyo,  since 1999
X
5