SABO project reconfigures the parisian apartment of a young fashion designer
all images courtesy of SABO project

 

 

 

looking to maximize available space, design office SABO project has renovated the parisian apartment of a young fashion designer. located in the city’s historic montmartre district, the design consists of several partition removals, as well as the insertion of a multi-functional wall that serves as a stairway, display unit and sliding partition. the swaying steps of the alternating stair tread celebrate the region’s surrounding hills and the neighborhood’s climbing culture.

 

the porous nature of this piece of furniture allows natural light to reach a central corridor, as well as framing views between the new bedroom and the adjacent living room. in the kitchen, a mini vertical garden provides fresh aromatic herbs, while a steel counter-top with a custom integrated drainer is welded in place. the vibrant flooring is composed of a 25 natural rubber strips in 14 different colors.

sabo project paris apartment renovation hike montmartre interiors designboom
the design team has renovated the parisian apartment of a young fashion designer

sabo project paris apartment renovation hike montmartre interiors designboom
located in the city’s historic montmartre district, the design consists of several partition removals

sabo project paris apartment renovation hike montmartre interiors designboom
the insertion of a new wall unit serves a variety of purposes

sabo project paris apartment renovation hike montmartre interiors designboom
in the kitchen, a mini vertical garden provides fresh aromatic herbs

sabo project paris apartment renovation hike montmartre interiors designboom
a steel counter-top with a custom integrated drainer is welded in place

sabo project paris apartment renovation hike montmartre interiors designboom
the vibrant flooring is composed of a 25 natural rubber strips in 14 different colors

sabo project paris apartment renovation hike montmartre interiors designboom
white surfaces reflect light throughout the scheme

sabo project paris apartment renovation hike montmartre interiors designboom
individual work areas are provided

sabo project paris apartment renovation hike montmartre interiors designboom
sleeping accommodation

sabo project paris apartment renovation hike montmartre interiors designboom
the swaying steps of the alternating stair tread celebrate the surrounding hills

 

 

project info:

 

location: montmartre, paris, france
type: residential gut renovation
client: private
size: 775 sqf / 72 sqm
architect: SABO project
completed: 2015