SALT transforms warehouse into stock shared offices in tokyo
 
SALT transforms warehouse into stock shared offices in tokyo SALT transforms warehouse into stock shared offices in tokyo
nov 25, 2015

SALT transforms warehouse into stock shared offices in tokyo

SALT transforms warehouse into stock shared offices in tokyo
all images © yoshiro masuda

 

 

 

ogata yoshiki / SALT and watase ikuma teamed up to transform a warehouse in tokyo into stock shared offices. the existing building had a five-story container architecture style, surrounded by metal, with low ceilings and no windows. this gave it a very inorganic feeling that the architects wanted to eliminate. the first thing they did to accomplish their goal was to create a large aperture with wooden-framed windows facing the street, letting natural light flow into the space.

stock tokyo
a sequoia tree was planted to create a landmark within the street

 

 

 

since the property exists in the middle of a hill and had no defining landmark, they planted a more than 12 meter high sequoia to create a distinctive feature along the street. because the depth of the shrubbery was only 1800mm, they made the root bowl as small as possible, and installed the tree at the top of the hill. as for the rest of the plants, their heights were levered to the sequoia, and selected based on their varying leaf colors to add visual diversity.

stock tokyo
the entrance door was replaced by a ten year-old marine container

 

 

 

a ten-year-old marine container has been appropriated to act as the entrance door, and clearly shows when the office is open or closed. a ten-meter long kitchen is arranged towards the big open concept space as well as a variety of furniture intends to correspond to the user’s moods, events, or work activities: when combined, the benches can become a hearth;  and when piled, the stools become shelves. there are no more than three pieces of furniture that are the same, giving users the chance to customize their work environment every day.

stock tokyo
a graphic team created maps to guide visitors through the space

stock tokyo
the second floors is an open space with different seating options

stock tokyo
all the furniture was custom-made

stock tokyo
the addition of windows allows views to the outside and the sequoia tree

stock tokyo
the furniture intends to correspond to the user’s moods, events, or work activities

stock tokyo
the third floor is divided into cubicles, perfect for individual work

stock tokyo
when piled, the stools can become shelves

stock tokyo
the office serves as a work space for people in the food business

 

 

project info:

 

title: stock share office
design: yoshiki ogata / yoshikiogata+salt, ikumawatas
pic: yoshiki ogata, ikumawatase
graphics: uma design farm
planting: yasukazu nishihata and yudainishihata from hanaichiharuen
furniture: kan nagata from iei studio
location: 2-16-4 takanawa, minato-ku, tokyo 108-0074 japan
principle use: share office
construction: d.brain co.,ltd.
number of stories: 5
floor area: 1f: 231.02m2 2f: 231.02m2 3f: 217.98m2 4f: 217.98m2 5f: 188.90m2
structure: steel
completion: september 1st, 2015
photo: yoshiro masuda

 

 

designboom has received this project from our ‘DIY submissions‘ feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

 

edited by: juliana neira | designboom

    have something to add? share your thoughts in our comments section below.
    all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

    comments policy
    LOG IN
    designboom's comment policy guidelines
    generally speaking, if we publish something, it's because we're genuinely interested in the subject. we hope you'll share this interest and if you know even more about it, please share! our goal in the discussion threads is to have good conversation and we prefer constructive opinions. we and our readers have fun with entertaining ones. designboom welcomes alerts about typos, incorrect names, and the like.
    the correction is at the discretion of the post editor and may not happen immediately.

    what if you disagree with what we or another commenter has to say?
    let's hear it! but please understand that offensive, inappropriate, or just plain annoying comments may be deleted or shortened.

    - please do not make racist, sexist, anti-semitic, homophobic or otherwise offensive comments.
    - please don't personally insult the writers or your fellow commenters.
    - please avoid using offensive words, replacing a few letters with asterisks is not a valid workaround.
    - please don't include your website or e-mail address in your comments for the purpose of self-promotion.
    - please respect jury verdicts and do not discuss offensively on the competition results
    (there is only one fist prize, and designboom usually asks renown professionals to help us to promote talent.
    in addition to the awarded designs, we do feel that almost all deserve our attention, that is why we publish
    the best 100-200 entries too.)

    a link is allowed in comments as long as they add value in the form of information, images, humor, etc. (links to the front page of your personal blog or website are not okay). unwelcome links (to commercial products or services of others, offensive material etc. ) will be redacted. and, ... yes, spam gets banned. no, we do not post fake comments.

    PRODUCT LIBRARY

    a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

    architecture news

    ×
    keep up with our daily and weekly stories
    501,537 subscribers
    - see sample
    - see sample