SANAA installation at the mies van der rohe pavillion, barcelona
 
SANAA installation at the mies van der rohe pavillion, barcelona
nov 24, 2008

SANAA installation at the mies van der rohe pavillion, barcelona

‘front view’ of SANAA installation at the barcelona pavillion

opening tomorrow will be a new installation designed by japanese architectural firm SANAA studio, for the mies van der rohe pavillion, barcelona. the installation took several months to build.

kazuyo sejima comments on the pavillion installation:

‘we decided to make transparent curtains using acrylic material, since we didn’t want the installation to interfere
in any way with the existing space of the barcelona pavilion. the acrylic curtains rest lightly on the floor and adopt
the form of a sinuous spiral. the curtain adapts smoothly to the pavilion’s inner space to create a new atmosphere.
the view through the acrylic material is rather different from the original one, in that it generates gentle reflections
that slightly distort the pavilion.’

it will be on display at the mies van der rohe pavillion, barcelona until january 18, 2009.

SANAA installation at the mies van der rohe pavillion, barcelona

‘inside view’

SANAA installation at the mies van der rohe pavillion, barcelona ‘side view’

more: http://sanaa.co.jp http://www.miesbcn.com designboom interview with SANNA studio

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
508,029 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine