sand-colored concrete 'câlin' residence nestles on a sloping secluded site in france

sand-colored concrete 'câlin' residence nestles on a sloping secluded site in france

Contekst Architectuur designs exclusive guesthouse ‘Câlin’

 

Nestled in a secluded and calm setting in the southeast of France, ‘Câlin’ is an exclusive Provence homestay designed by Antwerp-based Contekst Architectuur. The residence enjoys undisturbed views of long-stretched wine fields, trees, and mountains standing in the quiet and natural environment of Valréas. The project incorporates the artistic element into the structure as a reference to the area’s reputation as a place for art and artists. Adding curiousness and meaning to the walls and spaces, a curated group of artworks has been integrated into the interior, representing both young and established artists, notably Belgian. The subtle material and color selection seamlessly blends the frame with its natural surroundings. 

sand-colored concrete 'câlin' residence nestles on a sloping secluded site in france
all images by Piet-Albert Goethals

 

 

contemporary design and art merge within the natural setting

 

Connoisseurs of art, the architects at Contekst have curated most of the works on display. ‘Câlin‘ showcases top-level artistry and craftsmanship as a result of the owners’ clear ambition of intriguing and enriching the guests’ overall experience. ‘Câlin’ attends to visual fulfillment as well as comfort throughout the design. The site provides access to several activities and local excursions, such as wine tasting, truffle hunting, cycling, or hiking. Furthermore, the guesthouse allows for in-house services like yoga classes, massages, or catering.​ ​ The project embraces the region’s local culture, and traditional architecture, and merges with its surrounding natural parks. One of the focal points of the planning is the combination of contemporary design and art.

sand-colored concrete 'câlin' residence nestles on a sloping secluded site in france

sand-colored concrete 'câlin' residence nestles on a sloping secluded site in france

calin-valreas-designboom-1800-2

sand-colored concrete 'câlin' residence nestles on a sloping secluded site in france
a dynamic terrace area surrounds a stunning 16-meter-long pool

calin-valreas-designboom-1800-3

sand-colored concrete 'câlin' residence nestles on a sloping secluded site in france
minimal concrete forms complete the harmonious composition

sand-colored concrete 'câlin' residence nestles on a sloping secluded site in france
the interior embraces the region’s local culture and traditional design

sand-colored concrete 'câlin' residence nestles on a sloping secluded site in france
the cohesive and subdued aesthetic is topped by colorful custom furniture

 

1/3
1
 
1
 
1
 

project info:

 

name: Câlin
designer: Contekst Architectuur | @studiocontekst

design team: Sam Peeters, Toon Martens, Iona Tettelin, Emily Maes, Karlien Seghers

client: Câlin | @calin_valreas

location: Valréas, France

photography: Piet-Albert Goethals | @piet.albert.goethals

 

 

designboom has received this project from our DIY submissions feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

 

edited by: christina vergopoulou | designboom

KEEP UP WITH OUR DAILY AND WEEKLY NEWSLETTERS
suscribe on designboom
- see sample
- see sample
suscribe on designboom
happening now! AXOR makes individual luxury a reality in the bathroom, and reveals its citterio C collection by antonio citterio.

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

designboom will always be there for you

milan, new york, beijing, tokyo,  since 1999
X
5