sandell sandberg: hökö
 
sandell sandberg: hökö
feb 05, 2011

sandell sandberg: hökö

‘hökö’ be sandell sandberg in hökö, sweden all images courtesy sandell sandberg

stockholm-based studio sandell sandberg has sent us images of ‘hökö’, their winning entry into the invited competition for a leisure village on the swedish island. designed for approximately 35 summerhouse residents, the project consists of a series of free-standing structures that include a restaurant, community buildings, and dwellings  placed in respect to the landscape.

the island, which is situated south of the village of trosa, has served as a recreational destination for various corporations throughout the years. the project aims to stimulate and enhance the seasonal business of hökö. each house is a 1.5 storey structure with a large kitchen and common area. expansive glazed surfaces allow the interior to visually correspond with its surroundings. finished in environmentally friendly paints, the facades are clad in wooden slats.

sandell sandberg: hökö summer houses

sandell sandberg: hökö

sandell sandberg: hökö restaurant by the harbour

sandell sandberg: hökö site plan

sandell sandberg: hökö floor plan of summer houses / level 0

sandell sandberg: hökö floor plan / level +1

sandell sandberg: hökö roof plan

sandell sandberg: hökö sections

sandell sandberg: hökö

elevations

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
507,103 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine