seattle approves amazon's biosphere headquarters by NBBJ
 
seattle approves amazon's biosphere headquarters by NBBJ
oct 25, 2013

seattle approves amazon's biosphere headquarters by NBBJ

seattle approves amazon’s biodome headquarters by NBBJ
image © NBBJ / studio 216
all images courtesy of the seattle city council


 

 

the design panel at the city of seattle has given the revised proposal of the ‘amazon headquarters’ by international firm NBBJ the greenlight earlier this week. developed as an extension of the company’s new downtown campus, the project will feature biospheres–made from a steel framework with mullion and glazing overlays– that will be incorporated at the center of the complex, each offering five floors of flexible work spaces housed within the 25-35 meter high domed structures.

 

 

seattle approves amazon's biosphere headquarters by NBBJ
aerial view of the site
image © NBBJ / studio 216

 

 

 

expected to be completed by 2016, the addition will provide approximately 65,000 square feet of open green space and will accommodate the possibility for growth of new and mature trees. the biosphere offices are meant to mimic the context of a park scenario, encouraging collaboration and participation among colleagues and will be part of a green space known as ‘block 19’ that will be accompanied a recreational playing field, dog park and ample landscaping.

 

see designboom’s previous coverage of NBBJ’s ‘amazon headquarters’ proposal here.

 

 

seattle approves amazon's biosphere headquarters by NBBJ
ground level open space canopy design
image © NBBJ / studio 216

 

 

seattle approves amazon's biosphere headquarters by NBBJ
the updated scheme focuses on enhancing the pedestrian experience along lenora street with minimal overhead protection, with an emphasis on green space and social interaction
image © NBBJ / studio 216

 

 

seattle approves amazon's biosphere headquarters by NBBJ

  • Absolutely wonderful. It would be fun to be inside when it rains. Really nice and so glad to hear that this will be built!
    I was asked to create a space on the terrace of the Dorothy Chandler Music Center in Los Angeles. The enclosed space would be just outside on the raised terrace off of the Founders Room.
    I have created a canopy of faceted glass atop stainless steel trees much like what is going to be built as a walk canopy in Seattle. So, one can understand why I enjoy this great project by NBBJ.
    I my desire is to provide the feeling of being beneath ‘trees’ while taking advantage of the strength of brushed stainless steel and the more organic forms provided by faceted glass panels reaching from stainless ‘branch’ to stainless ‘branch’. The ‘branches’ also provide superb locations for subtle lighting of the activities to take place there while the more ‘organic’ forms of my proposal also offer a light and not to demanding contrast to an elegant icon of the 60’s and a major landmark in Los Angeles.
    Thanks. Worth a trip to Seattle for this alone!

    Ron Smith
  • waaaaaaw

    lara mahri
  • I love the design process, very good Job guys!-

    luisEfe80

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
507,359 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine