sejong-daero cultural park & plaza designed by daniel valle architects
 
sejong-daero cultural park & plaza designed by daniel valle architects
feb 26, 2016

sejong-daero cultural park & plaza designed by daniel valle architects

sejong-daero cultural park & plaza designed by daniel valle architects
all images courtesy of daniel valle architects

 

 

 

madrid based firm daniel valle architects presents the ‘sejong-daero cultural park’ proposal, an ambitious project that hopes to establish new interpretations of public space in seoul, south korea. equal parts cultural heritage, underground connection hub, and city wide ideas generator, the plaza hopes to empower both residents and the urban area as a whole.

sejong-daero cultural park daniel valle architects
public plaza 

 

 

 

amidst a range of inclusions, the most interesting feature of daniel valle architect‘s proposal is the plaza’s surface construction — which would be made of soft rubber sourced from donated phone cases. a single passage leads to the underground portion, which is dominated by a multi-purpose auditorium. this area is designated to serve loosely as a location for work and civil discussions focusing on the improvement of seoul at large. aside from its loftier ambitions, the ‘sejong-daero cultural park’ is an interesting take on public space, and offers visitors a pleasant place to pause during their day. 

sejong-daero cultural park daniel valle architects
site plan

danielvallearchitectsdesignboom09
concept diagram

danielvallearchitectsdesignboom08
program 

danielvallearchitectsdesignboom07
the plaza is connected to historical urban ’tissue’ through technology

danielvallearchitectsdesignboom06
sustainable approach

sejong-daero cultural park daniel valle architects
underground connection 

sejong-daero cultural park & plaza designed by daniel valle architects
ground level plan

sejong-daero cultural park & plaza designed by daniel valle architects
basement plan

danielvallearchitectsdesignboom03
sections 

sejong-daero cultural park daniel valle architects
underground network connections

 

 

project info:

 

name: the ‘plaza’, sejong-daero cultural park
architects: daniel valle architects
team: daniel valle, jiwon hur, andrea gonzález de vega, iago blanco
year: 2015

 

 

designboom has received this project from our DIY submissions  feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

 

edited by: nick brink | designboom

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
507,100 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine