seungmo lim merges surfaces of pure crystal hotel in seoul
images © Seungmo Lim

 

 

 

 

‘pure crystal’ by korean studio seungmo lim is a boutique hotel in jongno, seoul in south korea. a sparkling resonance fills the room as it contains delicate crystal textures with integrated furniture features. the continued smooth surfaces flow throughout the 31sqm space, merging the edges of furnishings together to create a level of flexibility. projections of light onto the walls also helps to blur the vague boundaries between the forms and connect the geometric volumes together. the interior consists of an l-shaped feature, which contains multiple functions including the bed, sofa, table, and bathroom fixtures, all arranged as if one structure. the pink-colored bath tub is positioned between the bedroom and bathroom to join them, while also determining each as a separate space at the same time. the patterns across the floor, contours of the design and louvres in the ceiling evoke a calm, fluid atmosphere. 

 

seungmo lim merges surfaces of pure crystal hotel in seoul
the bathroom is formed by a continued surface that blends fixtures into one

 

seungmo lim merges surfaces of pure crystal hotel in seoul
light is used throughout the interior to merge volumes together

 

seungmo lim merges surfaces of pure crystal hotel in seoul
the bed is contained within an l-shaped feature

 

seungmo lim merges surfaces of pure crystal hotel in seoul
patterned louvres in the ceiling help to connect the spaces together

 

seungmo lim merges surfaces of pure crystal hotel in seoul
detail view of the smooth surfaces

 

seungmo lim merges surfaces of pure crystal hotel in seoul
the room has a dynamic and fluid atmosphere

 

seungmo lim merges surfaces of pure crystal hotel in seoul
diagram and floor plan

 

seungmo lim merges surfaces of pure crystal hotel in seoul
physical model

 

seungmo lim merges surfaces of pure crystal hotel in seoul
physical model image detail

 

 

project info:

 

architects: seungmo lim
location: jongno-gu, seoul, south korea
area: 31.31 sqm
client: hotel the designers
year: 2013
photographs: seungmo lim

 

designboom has received this project from our ‘DIY submissions‘ feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.