california based architect sid wichienkuer aims to reasserts architecture with his redesign for the tu delft school of architecture. after the school’s tragic fire, they held an open competition for their building for bouwkunde. wichienkuer proposal used sections and topographies as a driving force. the building is oriented around a central quad at its base, surrounded by the school’s library and a series of design laboratories. as the building roses, each floor is centered around a gathering or communal space at its core, with other rooms radiating outwards. an expandable auditorium is centered on this level. the building’s facade is kept porous with a series of horizontal pieces spaced apart. these levels can be used as outdoor seating and stairs, allowing students to climb the building.

http://www.sidwich.com sid wichienkuer: building for bouwkunde

sid wichienkuer: building for bouwkunde

sid wichienkuer: building for bouwkunde

sid wichienkuer: building for bouwkunde

sid wichienkuer: building for bouwkunde