SML's lime-green suite resembles a futuristic spaceship cabin
 

SML's lime-green suite resembles a futuristic spaceship cabin

seoul-based architecture practice SML divides the space in the newly-designed hotel suite by color — instead of creating a separate room for facilities, the architects have set lime-green transparent glass bubbles covered with curtains for WC and bathroom. the setting features fillet corners, cove lights, and a levitating bed, which make the guest’s experience a space adventure. 

SML's lime-green suite resembles a futuristic spaceship cabin
all images © yousub song

 

 

the rectangular space of the SML’s room tricks the visitor’s perception — due to the lack of arris corners, the suite looks like a vacuum oval-shaped spaceship cabin. the white bed, set on a suspended podium illuminated from underneath, and lights, hidden behind the floating ceiling, complete the futuristic image of the space. 

SML's lime-green suite resembles a futuristic spaceship cabin

 

 

the other side of the room features four tiled ‘petals’ of similar lime color on the floor, which define four service zones — the entrance, WC, sink, and bathtub. these areas can be covered with curtains fixed above the floating ceiling, while the WC and the eye-catching red tub are enclosed in transparent glass space dividers set along the outlines of the petals for more privacy. 

SML's lime-green suite resembles a futuristic spaceship cabin

 

SML's lime-green suite resembles a futuristic spaceship cabin

 

SML's lime-green suite resembles a futuristic spaceship cabin

 

SML's lime-green suite resembles a futuristic spaceship cabin

 

SML's lime-green suite resembles a futuristic spaceship cabin

 

SML's lime-green suite resembles a futuristic spaceship cabin

 

SML's lime-green suite resembles a futuristic spaceship cabin

 

SML's lime-green suite resembles a futuristic spaceship cabin

 

SML's lime-green suite resembles a futuristic spaceship cabin

SML's lime-green suite resembles a futuristic spaceship cabin

project info:

 

architects: SML

location: 172, dongil-ro, gwangjin-gu, seoul, republic of korea

lead architect: seungmo lim

area: 29.6 sqm

project year: 2018

photography: yousub song

 

designboom has received this project from our ‘DIY submissions‘ feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

 

edited by: maria erman | designboom

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
506,094 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine